Heb ik onbedoeld iets binnengehaald?

Pasgeleden heb ik op een downloadsite uit verveling een spelletje geactiveerd om te spelen. Toen ik wou beginnen, werd een deel van het scherm ineens zwart. Vervolgens lokte elke muisbeweging dezelfde reactie uit, totdat op een gegeven moment een groot deel zwarte blokken had en ik ook niets meer kon afsluiten. De computer zat dus vast en ik moest hem 'hard' uitzetten, dus a.h.w. de stekker eruit in plaats van sluimerstand of zoiets. Maar sindsdien heeft hetzelfde fenomeen zich af en toe herhaald, en verschijnt de ingetypte zoektekst op een site als de IMDB sterk vertraagd. Iemand enig idee wat hier aan de hand is en, wat meer is, hoe ik dit probleem kan oplossen?

Reacties

  • Ga eens naar Malwarebytes en download de gratis versie van Malwarebytes for Mac. Hiermee kun je je Mac op adware en ongewenste programma’s scannen en eventuele besmettingen van je Mac verwijderen.


  • Dank voor je antwoord, maar voor Malwarebytes en soortgelijke programma's bedank ik eveneens. Ik kom veel te veel negatieve recensies tegen. Bovendien zou de iMac zelf, als ik het goed begrepen heb, voldoende veiligheid en tegenacties bieden tegen zaken die Windows computers wél kunnen schaden.
Log In of Registreer om te reageren.