Apple Imac late 2013 macOS 10.15.1 Catalina

Imac late 2013. Sedert de update naar macOS 10.15.1 heeft de Imac een andere manier van afsluiten , eerst op apple icoon klikken dan op uitzetten ,het Dock en de menubalk verdwijnen onmiddelijk maar het bureaublad blijft gehandhaaft gedurende een 20 tal seconden dan een 5 tal seconden een draaiende bal en dan sluit hij af.Is dat normaal? Dank bij voorbaat Ik heb ook al eenmaal een foutmelding gekregen.

Reacties

 • timoshatimosha    Moderator
  Dat is min of meer normaal als het een iMac is met een HDD. Met een SSD gaat het iets sneller.
 • Bedankt timosha voor u respons, maar met maOS Mojave sloot mijn Imac praktisch onmiddelijk af
 • timoshatimosha    Moderator
  Catalina werkt onder de motorkap heel anders dan Mojave.
 • Dank je wel Timosha !
 • 21 November aangepast
  Ik zou graag nog eens terug keren naar mijn vraag van 07/11 2019,Apple Imac late 2013 maOS 1O.15.1 Catalina bij het afsluiten van de Imac heb ik sedert de update reeds een zeven tal fout meldingen gekregen ,in een viertal verschillende talen(de Imac zal terug opstarten wegens een fout)en een rapport melding die naar Apple zal opgestuurd worden.Ik heb geprobeerd een paar bestand en bij te voegen maar die zijn te groot .Dank bij voorbaat Graag zou ik ook nog het volgende melden ook sedert de update krijg ook geen meldingen meer van Apple tips,maar ik heb reeds alle aanbevelingen gevolgd die te vinden zijn in Appletips daarvoor.Dank
 • timoshatimosha    Moderator
  21 November aangepast
  Als er problemen zijn bij het afsluiten van een Mac wordt dat meestal veroorzaakt door residente software van derden die niet (tijdig) reageert op het shutdown commando. Denk hier vooral bij aan virusscanners, cleaners of andere residente software van derden die niet (volledig) compatibel is met Catalina. Catalina zelf veroorzaakt geen problemen tijdens het afsluiten.

  Catalina heeft een heel strikt beveiligingssysteem dat niet te vergelijken is met de vorige macOS versies.
Log In of Registreer om te reageren.