iCloud opslag gekocht en telefoon toch vol...

Ik heb een tijdje terug opslag gekocht bij iCloud op mijn iPhone. Mijn telefoon blijft echter aangeven dat hij vol is... Als ik kijk bij storage zie ik dat de opslag van de telefoon inderdaad vol is maar ik heb bij iCloud nog 34 GB open... Hoe kan het dat mijn telefoon toch blijft zeggen dat hij vol is? Mis ik ergens iets qua instelling ofzo?

Hoop dat iemand me kan helpen! Alvast bedankt!

Reacties

 • iCloud is geen verlengde van het interne opslaggeheugen van een iPhone/iPad. Met iCloud kan je dus het opslaggeheugen niet uitbreiden. Concreet, op een 16 GB iPhone krijg je met 50 GB iCloud opslag niet plotseling een iPhone met 66 GB opslaggeheugen.

  iCloud is in eerste instantie een synchronisatie mechanisme. iCloud Drive biedt wel opslag maar om de bestanden in iCloud Drive te gebruiken worden die toch weer naar het interne geheugen van de iPhone verplaatst.

  https://support.apple.com/nl-nl/HT201104

  http://www.apple.com/icloud/


 • In grote lijnen met Timosha eens. Als het echter om lokale foto-opslag gaat is er wel degelijk opslagcapaciteit op de iPhone te winnen!! Dient uiteraard de iCloud-fotobibliotheek wel te worden geactiveerd.
 • Ik heb hetzelfde probleem. Moet steeds apps verwijderen omdat intern geheugen vol zit. Kan ik ook fysiek de foto's van de iPhone afhalen en bijvoorbeeld opslaan op de iCloud of in Photo's op de iMac?


 • Aha, ik snap het. Als ik echter iCloud-fotobibliotheek activeer, dan krijg ik al mijn foto's van al mijn devices overal te zien en zit mijn telefoon nog voller... Enige optie is dus echt dingen verwijderen van je telefoon neem ik aan?
 • Wat kan helpen om ruimte te besparen is het volgende:
  Verwijder Facebook, Twitter, instagram, Pinterest, Snapchat van de telefoon en installeer deze opnieuw. Deze programma's bevatten vaak veel te veel onnodige caches.

  Om te zien hoeveel ruimte je apps in beslag nemen kan je best eens kijken naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Beheer opslagruimte ▸ (opslag) Beher opslag

  Om ruimte vrij te maken bij foto's. Kan je het volgende doen. De foto's die je wilt bewaren in iCloud. Plaats je in Albums, om zeker er van te zijn dat ze in iCloud staan deel je ze. Verwijder vervolgens het iCloud account van je toestel en verwijder nu overbodige foto's. Voeg vervolgens iCloud terug toe aan je gsm en nu staan enkel nog met 100% zekerheid je foto's in iCloud. Als je ze wilt bekijken, zullen ze terug worden gedownload naar je iPhone.
 • @Ezra777, foto's genomen met de iPhone plaats ik op de iMac via de fotostream(Foto's app) in passende albums aangemaakt in de linker kolom.
  Daarna verwijder ik ze fysiek uit de Camera app van de iPhone, resultaat...21,99GB beschikbaar van de 27,83, enkel de echte lieverds laat ik staan in de app en die komen mee met het terugplaatsen van een backup op een eventuele nieuwe iPhone.
  Al die andere staan in de albums op de iMac.
  Indien je deze permanent ook op de iPhone te wilt bekijken kan je dan (opslag bijkopen en) je Foto's bibliotheek in de iCloud aanvinken.
Log In of Registreer om te reageren.