istandaard blauw icoon voor mappen, folders vervangen door eigen ontwerpGebruik makend van een PSD-file gesaved vanaf de oudere photoshop CS6 is het mogelijk eenvoudig met behulp van "Get info" een eigen ontwerp als grafisch element te kopiëren en bijgevolg toe te passen in vervanging van het standaard blauw mapje.
Dat blijkt met de PSD-files, gesaved vanuit de nieuwste versie van photoshop, helemaal niet meer mogelijk.
Zijn hier oplossingen voor en in geval ja, welke?
Dank alvast bij voorbaat voor jullie antwoord.

Vriendelijke groet
Jan
Boom
België

Reacties

 • KorKor
  December 2023 aangepast
  Ja, dat kan. Kijk maar:


  Het makkelijkste is als je die PSD-file bewaart als een PNG-bestand, met een grootte van 1024x1024 en een transparante achtergrond.

  Open dit PNG-bestand in Voorvertoning App en doe ⌘c (kopieer), dan klik met de rechtermuisknop ingedrukt op de map die je wilt aanpassen en kies Toon info. Er wordt een informatie window voor die map geopend. Klik op het map-icoontje linksboven, je ziet dan een blauw randje verschijnen om die map.


  Klik op dat genoemde map-icoontje en plak dan de icoon (uit voorvertoning) die in het klembord zit dmv. toetscombinatie ⌘v (plak). Voilà  Er is nog een manier, maar dan moet je dat PSD-bestand omzetten naar een macOS ICNS-bestand. Dat staat beschreven hier:
  https://www.appletips.nl/icons-info/
Log In of Registreer om te reageren.