Imac 2020 27 inch gebruiken als monitor voor iMac mini

Goedemorgen, is het mogelijk om een iMac 2020 27 inch als hoofd monitor te gebruiken op bv een nieuwe iMac mini of een windows pc ? Ik lees op de website van Apple dat het mogelijk is maar dan praten ze eigenlijk over oudere modellen en niet uit 2020.

Reacties

  • KorKor
    July 2023 aangepast
    Dat klopt, helaas gaat dat niet met iMacs van na 2014.

    Het enige dat je kunt doen is gebruik maken van schermdeling, hiermee wordt het scherm van je nieuwe Mac weergegeven op de iMac.
    https://support.apple.com/nl-nl/guide/mac-help/mh14066/mac

    Het kan ook met Windows, maar dan moet je de Pro-versie van Windows draaien op je PC, op je Mac draai je dan het Microsoft Remote Desktop programma. Heb je geen Pro versie van Windows, dan moet je gebruik maken van een ander programma voor schermdeling.

    Schermdeling werkt echter niet zo vloeiend (vooral via Wi-Fi) dan als de Mac direct als monitor aangesloten is.
  • July 2023 aangepast
    Mijn iMac is van eind 2013 en traag als ik nu een Mac mini koop van 2023 dan zou het dus wel lukken of heb ik het mis. Of lees ik het niet goed. Dus iMac 2013 gebruiken als monitor voor een nieuwe Mac mini 2023
  • KorKor
    July 2023 aangepast
    Sorry. Nu ik de Nederlandse tekst lees van de support pagina hierover lees, zie ik dat dit NIET het geval is.

    https://support.apple.com/nl-nl/HT204592

    "Op de iMac die als beeldscherm wordt gebruikt, moet macOS High Sierra of lager zijn geïnstalleerd."

    "De andere Mac (waarop de iMac wordt aangesloten) moet in 2019 of eerder zijn geïntroduceerd en er moet macOS Catalina of lager op zijn geïnstalleerd."
  • Bedankt voor de reacties, het zou voor de toekomst een uitkomst zijn geweest om een goede monitor te kunnen blijven gebruiken. Nu komt er wel misschien een vreemde vraag opduiken en dat is: Zou je dan ook bv Mac OS Catalina op een Mac 2020 kunnen zetten zodat het wel werkt of is dit gewoon een hardware probleem dat het niet kan.
  • Comptabiliteit van Mac OS Catalina.
    https://support.apple.com/nl-be/HT210222
  • Ok, er kan dus Mac OS Catalina opgezet worden maar dan rijst de vraag: gaat het dan wel lukken om de Mac als monitor te gebruiken of is er dan nog een hardware probleem die roet in het eten kan gooien?
  • Nee, helaas niet (anders had ik mijn 2019 iMac als scherm kunnen gebruiken).

    Doelbeeldscherm modus kan alleen met iMacs van 2014 en ouder, bovendien moet die andere Mac (waarop de iMac wordt aangesloten) in 2019 of eerder zijn geïntroduceerd EN er moet op die andere Mac macOS Catalina of lager zijn geïnstalleerd.

  • Dat is dan weer jammer, als Apple een beetje om het milieu zou geven hadden ze dit best kunnen implementeren.
Log In of Registreer om te reageren.