Quicktime Player op MaCBook Pro

QP op mijn MacBook Pro 2020 -M1 - heeft uren nodig om een video op SD card, van een half uur te kopiëren (bewaren) op mijn computer, Tijd blijft oplopen, ook al wacht in dagen, Mijn MacBook Air 2020 - M1 - doet dit in een paar minuten. Apple Care heeft uitgebreid meegekeken, ook verschillende senioradvisors. Ze geveb het opgegeven, Ook fysiek naar verkopppunt geweest. Zou geen hardware probleem zijn? Ondertussen is toestel uit garantie, Kan iemand een advies geven. Dank,

Reacties

 • KorKor
  July 2023 aangepast
  Een SD-kaartje is niet bepaald een snel medium, afhankelijk van welk type SD-kaart het is én hoe snel de kaartlezer (bijv. USB 2 of 3) is. Ik moet ook wel eens bestanden van een paar GB op een SD-kaartje zetten en dat kan meer dan 10 minuten duren.

  Je zegt dat QP uren nodig heeft om een video te kopiëren en te bewaren op je computer. Dat begrijp ik niet helemaal. Quicktime Player is toch een programma om media af te spelen. Kopiëren en bewaren doe je normaal gesproken met de Finder. Bedoel je dat? Zo nee, hoelang duurt het als je met de Finder kopieert en bewaard op de SSD van de Mac?

  BTW om video's af te spelen gebruik ik meestal VLC of IINA.
 • Dank, voor feedback. afspelen lukt via quicktime player, Ik wil video’s bewaren en dus overzetten op mijn computer en vervolgens op externe harde schijf. Dat duurt op Macbookpro heeeel lang, meestal kan QP handeling niet afmaken. Op Macbook Air duurt het een paar minuten. Zefde SD-kaart e. in gebruik ook zelfde hub.
  Ik kopieer en bewaar video’s niet via finder. Keek net even en weet niet goed hoe je dat doet?
  Via QP (archief) kan je een video bewaren in een bestand op je computer. Toch bedankt om even mee te denken. Alle tips zijn welkom.
 • De Finder is de bestandsmanager (verkenner in windows) van macOS. QP is hiervoor niet gemaakt en waarschijnlijk duurt daarom het archiveren zo lang.

  Zie hier voor meer informatie over de Finder:
  https://applecoach.nl/mac-finder-bestanden-beheren/
  https://www.appletips.nl/finder-knippen-mac/
  https://www.seniorweb.nl/tip/bestanden-verplaatsen-in-finder

 • Dank je wel Kor voor je tijd, ik zal deze info grondig bekijken. Heel interessant. Groeten Beree
Log In of Registreer om te reageren.