SIM-kaart iPhone 5s heractiveren op 'oude' iPhone 4S

August 2014 aangepast in iOS 10 of eerder
Helaas is mijn iphone 5s gesneuveld maar is de simkaart nog wel intact; ik ben gelukkig nog in het bezit van mijn 'oude'4s. Ik heb de simkaart nu teruggeplaatst in de 4s maar krijg in iTunes de vraag om te configureren als nieuw toestel of om laatste reservekopie terug te zetten. Echter dateert die laatste kopie van 11.01.'14 terwijl ik mijn 5s al vanaf maart dit jaar in gebruik heb. Ik vermoed dat het een reservekopie is van mijn 4s maar weet nu niet goed wat te doen?
Is het zo dat als ik nu de laatste reservekopie gebruik, ik de gegevens die op mijn 5s in de Cloud zijn opgeslagen, kwijt ben of blijven die gewoon bestaan(ik zie die nu namelijk niet meer terug in de historie)?
Of ziet iTunes alleen de reservekopieën die met mijn 4s zijn gemaakt omdat dit toestel aangesloten is?
Ik wil namelijk graag een nieuwe 5s kopen en dan de laatste reservekopie daarvan weer terugzetten en wil door het tijdelijk gebruik van de 4s, die mogelijkheid niet om zeep helpen!
Hoop dat mijn vraag duidelijk is en dat iemand mij kan adviseren?

B.v.d.!

Reacties

 • Als je backups gemaakt hebt van je iDevice via iTunes, dan bewaart iTunes voor ieder device apart een backup. Het kan dus inderdaad goed kloppen dat je laatste backup voor de 4S al ouder is.

  Als je je iPhone laat syncen met de iCloud (niet via iTunes dus) dan kun je je recente aanpassingen mbt Contacten, Kalender, e.d. terugkrijgen.
 • timoshatimosha    Moderator
  @Biggles77

  In principe kan je de backup van de iPhone 5s terugzetten op de iPhone 4S. Wel op voorwaarde dat op de iPhone 4S dezelfde (of nieuwere) iOS versie draait dan op de gesneuvelde iPhone 5s.

  Als de iOS versie van de 4S niet dezelfde is kan je die iPhone herstellen of updaten naar de laatste versie van iOS.
 • Bedankt voor de reacties tot dusver; de iOS-versie is geen probleem. Mijn dochter had mijn oude iphone in bruikleen, dus haar gegevens staan er nog op; als ik nu ga syncen met ICloud, neemt hij vermoedelijk haar laatste back up over?
Log In of Registreer om te reageren.