Websites laden langzaam in Firefox en Safari

August 2014 aangepast in OS X 10.9 of eerder
Sinds enige tijd laden mijn websites zowel in Firefox als in Safari langzaam.. terwijl ze daar voor echt heel snel laadden..
Heb van alles opgeruimd maar niets helpt.. Heb een standaard iMac 21" uit april 2013.. Iemand een idee??

Groetjes Anouke

Reacties

  • timoshatimosha    Moderator
    Als die iMac over Wi-Fi met de router verbonden is dan is de meest voor de hand liggende reden een Wi-Fi verbinding met veel interferentie. Zet de Wi-Fi router om een en ander te test eens op kanaal 1 of 12 (of 13).
  • Sorry, dat was ik vergeten te vertellen, (en ben niet blond) zit bekabeld aan de KPN router en de snelheidstests geven altijd zo rond de 90 Mbit (heb 100Mbit abo).. ook KPN kon niets verkeerds vinden..
  • Hou m'n schijf opgeruimd, heb nog 70% ruimte over en bezit 8 Gig ram geheugen.. Heb de schijfbevoegdheden al opnieuw gedraaid alsmede Clean My Mac..
  • Hallo Mirnouk,ik deel mijn probleem met jou want ook ik heb sinds een maand of twee het zelfde probleem en zit ook bekabeld met 150mb bij UPC. Voornamelijk het openen van pagina's kan wel eens een seconde of 10 duren. Heb alles al geprobeerd wat er op google te vinden is en heb zelfs mijn hele mac een clean herinstall gedaan en niets heeft geholpen.
  • Hummm, Mirnouk, moet je met alle geweld blond zijn om dom te zijn, of moet je dom zijn als je blond bent , retorische vraag ???
  • timoshatimosha    Moderator
    @Mirnouk @jerquin

    Dit zou ook een probleem met de DNS servers kunnen zijn. Als jullie de standaard DNS servers van de providers gebruiken zou dat eigenlijk niet mogen gebeuren. Kijk eens in de router welke DNS servers er gebruikt worden.
  • Heb ook de router volledig gereset, dan zou dit geen mogelijkheid moeten zijn, tenzij standaard de DNS servers niet correct staan.. Nu heb ik geen ervaring hiermee (weet niet eens wat ze zijn of doen) maar hoe kan ik controleren of ik de juiste DNS servers gebruik??

    En Femmeke, jij weet toch ook wel wat humor is zonder het serieus te nemen???
  • Timosha, ik gebruik een router (Xperia Box) van KPN i.c.m. met glasvezelpakket van 100 mBit....
  • Hallo forum,
    Heb het zelfde probleem sinds kort met mijn Macbook. De heldesk van xs4all zegt dat dit komt doordat er veel data geupload wordt naar iCloud en zelfs zoveel dat tegelijkertijd er op de ipad geen toegang meer is tot internet. Hoe dit mogelijk is weet ik niet. Iemand een idee ?
  • August 2014 aangepast
    Het leuke van mijn verhaal is dat ik de beta van de OSX Yosemite erbij draai en daar heb ik totaal geen last en probleem. Ik durf Yosemite nog niet te vervangen voor Maverick omdat het nog een beta is. Want als het dan fout gaat heb ik denk ik toch wel een probleem
  • timoshatimosha    Moderator
    Dan kijk eens na in System Preferences -> Network -> Advanced welke DNS servers er in Yosemite en welke er in Mavericks gebruikt worden.
  • Mijn DNS server geeft het volgende aan: 192.168.2.254
    Zoekdomein: lan
  • timoshatimosha    Moderator
    @Mirnouk

    Is 192.168.2.254 het IP-adres van de router?
  • Bij mij was de DSN server van allebei het zelfde. Maar heb toch de gok gewaagd om Yosemite te installeren en belangrijke zaken zet ik op de externe schijf.
  • Dank zij Timosha is het helemaal opgelost.. alles laadt weer supersnel.. de boosdoener was bij mij Sophos Anti Virus.. heb deze verwijderd (met CleanMyMac overigens) daarna opnieuw opgestart en probleem volledig verdwenen..
    Een diepe buiging voor Timosha,.. had dit zelf NOOIT gevonden..
  • timoshatimosha    Moderator
    August 2014 aangepast
    @Mirnouk

    Draai EtreCheck nog maar eens want ik geloof niet dat CleanMyMac de kernel extensies (en Launch Daemons) van Sophos verwijderd heeft:

    [loaded] com.sophos.kext.sav (9.0.61 - SDK 10.7) Support
    [loaded] com.sophos.nke.swi (9.0.53 - SDK 10.8) Support

    http://www.sophos.com/en-us/support/knowledgebase/119182.aspx
  • @timosha

    Wat doet EtreCheck? en kan het progamma kwaad?
  • timoshatimosha    Moderator
    EtreCheck kan geen kwaad (anders had ik het niet aanbevolen). EtreCheck kan wel kwaad opsporen.
  • Oke, laat het een keer door mijn mac checken. dank je.
  • Hallo allemaal,
    ook ik heb hier last van met mijn Macbook Pro.
    Verbonden via Wifi (snelheid is 115Mbps).
    Heb intussen wel ontdekt wat de oorzaak is.
    Ten eerste Onedrive van Microsoft. Ten tweede mijn virusscanner van Kasperski (werk soms ook op open Wifi, vandaar geïnstalleerd).
    En iCloud plus de backups van Time Machine hebben eveneens ieder hun bijdrage daaraan.
    Zeker als de notebook aangaat is het vechten wie als eerste mag en kan ik wachten op de websites.
  • Ik moet de aangedragen oplossingen nog uitproberen omdat ik nu niet achter mijn iMac zit, maar bij mij deed dit probleem zich het eerst voor bij de laatste update van de beta van Yosemite. Op deze laptop draai ik nog Maverick en heb ik ook thuis nergens last van. Wordt vervolgt......
  • timoshatimosha    Moderator
    August 2014 aangepast
    @SirWilliam

    Op het Mac Development Forum - OS X Betas staan heel wat topics over problemen met Safari 8 in OS X 10.10 Yosemite DP. Wacht de GM van Yosemite af. Problemen met Yosemite DP of Public Beta zijn toch niet op te lossen.
  • January 2015 aangepast
    TIP voor KPN gebruikers met een experiabox V9 (+glasvezel). Deze box is dusdanig dichtgetimmerd dat ik via de hulp van SONOS de beperkingen te horen kreeg die uiteindelijk ook gerelateerd zijn aan mijn iMac en MacBook Pro.
    De router in de experiabox is niet capabel. Ik heb KPN verzocht de router permanent uit te schakelen waardoor ik gebruik kon maken van mijn nieuw aangeschafte airport extreme. Nu werkt mijn SONOS installatie en safari (Yosemite 10.10.1) weer naar behoren en ben ik giga-tevreden.
  • Mijn Imac is ook traag met internet. Heb ook een PC en die is wel snel.
    tevens is mijn Macbook ook traag.. kan het aan firefox EN safari liggen?
    heb een etrecheck gedaan. Iemand verstand van om te zien of er ook iets fout is?

    EtreCheck version: 2.1.5 (108)
    Report generated 12 januari 2015 20:51:56 CET

    Click the [Support] links for help with non-Apple products.
    Click the [Details] links for more information about that line.
    Click the [Adware] links for help removing adware.

    Hardware Information: ℹ️
    iMac (27-inch, Late 2013) (Verified)
    iMac - model: iMac14,2
    1 3.2 GHz Intel Core i5 CPU: 4-core
    8 GB RAM Upgradeable
    BANK 0/DIMM0
    4 GB DDR3 1600 MHz ok
    BANK 1/DIMM0
    4 GB DDR3 1600 MHz ok
    BANK 0/DIMM1
    empty empty empty empty
    BANK 1/DIMM1
    empty empty empty empty
    Bluetooth: Good - Handoff/Airdrop2 supported
    Wireless: en1: 802.11 a/b/g/n/ac

    Video Information: ℹ️
    NVIDIA GeForce GT 755M - VRAM: 1024 MB
    iMac 2560 x 1440

    System Software: ℹ️
    OS X 10.10.1 (14B25) - Uptime: 2 days 21:41:44

    Disk Information: ℹ️
    APPLE HDD ST1000DM003 disk0 : (1 TB)
    EFI (disk0s1) : 210 MB
    Macintosh HD (disk0s2) / : 999.35 GB (880.97 GB free)
    Recovery HD (disk0s3) [Recovery]: 650 MB

    USB Information: ℹ️
    Apple Inc. FaceTime HD Camera (Built-in)
    Apple Inc. BRCM20702 Hub
    Apple Inc. Bluetooth USB Host Controller
    Canon,Inc. MF8000C Series
    Generic USB2.0-CRW 8,2 GB
    NIKON D200 (disk1s1) : 8.20 GB
    DYMO DYMO LabelWriter 450
    DYMO DYMO LabelWriter 400
    Toshiba External USB HDD 640,14 GB
    EFI (disk2s1) : 210 MB
    Toshiba MAC (disk2s2) /Volumes/Toshiba MAC : 639.79 GB (26.72 GB free)
    Apple, Inc. Keyboard Hub
    Apple Inc. Apple Keyboard

    Thunderbolt Information: ℹ️
    Apple Inc. thunderbolt_bus

    Configuration files: ℹ️
    /etc/hosts - Count: 2

    Gatekeeper: ℹ️
    Mac App Store and identified developers

    Kernel Extensions: ℹ️
    /System/Library/Extensions
    [not loaded] com.dymo.usbprinterclassdriver.kext (1.1 - SDK 10.9) [Support]

    /Volumes/Toshiba MAC/Dropbox/downloads/LCC Installer.app
    [not loaded] com.Logitech.Control Center.HID Driver (3.5.1 - SDK 10.0) [Support]

    Launch Agents: ℹ️
    [not loaded] com.adobe.AAM.Updater-1.0.plist [Support]
    [loaded] com.adobe.CS5ServiceManager.plist [Support]

    Launch Daemons: ℹ️
    [loaded] com.adobe.fpsaud.plist [Support]
    [invalid?] com.adobe.SwitchBoard.plist [Support]
    [invalid?] com.dymo.pnpd.plist [Support]
    [loaded] com.microsoft.office.licensing.helper.plist [Support]

    User Launch Agents: ℹ️
    [loaded] com.adobe.AAM.Updater-1.0.plist [Support]
    [loaded] com.google.keystone.agent.plist [Support]

    User Login Items: ℹ️
    iTunesHelper Programma (/Applications/iTunes.app/Contents/MacOS/iTunesHelper.app)
    Dropbox Programma (/Applications/Dropbox.app)
    WDDriveUtilityHelper Programma (/Applications/WD Drive Utilities.app/Contents/Resources/WDDriveUtilityHelper.app)
    WDDriveUtilityHelper UNKNOWN (missing value)
    WDSecurityHelper Programma (/Applications/WD Security.app/Contents/Resources/WDSecurityHelper.app)

    Internet Plug-ins: ℹ️
    FlashPlayer-10.6: Version: 16.0.0.235 - SDK 10.6 [Support]
    QuickTime Plugin: Version: 7.7.3
    Flash Player: Version: 16.0.0.235 - SDK 10.6 [Support]
    DYMO NPAPI Addin: Version: 1.0 - SDK 10.9 [Support]
    Default Browser: Version: 600 - SDK 10.10
    SharePointBrowserPlugin: Version: 14.4.7 - SDK 10.6 [Support]
    DYMO Safari Addin: Version: Unknown - SDK 10.9 [Support]
    Silverlight: Version: 5.1.30514.0 - SDK 10.6 [Support]
    JavaAppletPlugin: Version: 15.0.0 - SDK 10.10 Check version

    3rd Party Preference Panes: ℹ️
    Flash Player [Support]
    Growl [Support]

    Time Machine: ℹ️
    Time Machine not configured!

    Top Processes by CPU: ℹ️
    41% plugin-container
    34% firefox
    6% WindowServer
    1% coreaudiod
    0% fontd

    Top Processes by Memory: ℹ️
    868 MB firefox
    369 MB plugin-container
    318 MB Aperture
    292 MB Adobe Photoshop CS5
    266 MB com.apple.WebKit.WebContent

    Virtual Memory Information: ℹ️
    87 MB Free RAM
    2.46 GB Active RAM
    2.39 GB Inactive RAM
    1.35 GB Wired RAM
    12.57 GB Page-ins
    457 MB Page-outs

    Diagnostics Information: ℹ️
    Jan 11, 2015, 01:27:55 PM /Users/[redacted]/Library/Logs/DiagnosticReports/garcon_2015-01-11-132755_[redacted].crash
    Jan 9, 2015, 11:10:51 PM Self test - passed

  • timoshatimosha    Moderator
    Zet die plugin-container eens uit in Firefox:

    Top Processes by CPU: ℹ️
    41% plugin-container
    34% firefox

    https://support.mozilla.org/en-US/kb/what-is-plugin-container
Log In of Registreer om te reageren.