Voorvertoning PDF is goed, printen geeft manco's

Sinds kort heb problemen bij het printen via Voorvertoning. Van een PDF bestand worden delen (bijv. Kopteksten) helemaal niet geprint.
Printer is een Brother dcp J4120. Misschien opnieuw installeren met nieuwste driver? hoe kan ik een printer-herinstallatie forceren?

Reacties

 • timoshatimosha    Moderator
  In Systeemvoorkeuren -> Printers en scanners de printer verwijderen. De Mac herstarten en de printer opnieuw toevoegen. Als er nieuwere drivers zijn worden die nu opgehaald.
 • Misschien ook een optie om de laatste firmware op de printer te zetten? Als deze al niet up to date is.

  https://www.brother.nl/ondersteuning/dcp-j4120dw/downloads
 • Doet je probleem zich altijd opnieuw voor, of af en toe? Het is mogelijk dat er hier en daar een beveiliging in de pdf zit. Je kan eventueel de pdf ook openen in bv. de webbrowser Chrome en van daar uit proberen te printen. Of desnoods kies je in Voovertoning eerst terug op exporteer als pdf, en print je die versie weer terug af. Ofwel open je de pdf in Voorvertoning, je drukt af, maar kiest linksonder “pdf” > “toon pdf in voorvertoning” en je print die nieuwe pdf dan weer af. Op deze manieren worden eventuele beveiligingen omzeild. Groeten, [R]
 • Beste mensen, het probleem is opgelost. Sorry maar het is mijn eigen schuld. Door uitdroging van bepaalde kleur inkt werden de kopteksten niet en de rest wel geprint. Na reiniging is alles opgelost. Wat een blunder. Nogmaals Sorry. Wim
 • timoshatimosha    Moderator
  Bedankt voor de terugkoppeling.

  //slotje

Deze discussie is gesloten, reageren is niet meer mogelijk.