externe ssd schijf gebruiken als opstartschijf op mac late 2013

January 2021 aangepast in macOS 10.15 Catalina
Ik wis en formateer de SSD schijf via schijfhulpprogramma,ik configureer macOs catalina op de SSD schijf en ga akkoord met de voorwaarden,en kies dan de externe SSD schijf, installeer dan macOS catalina op de externe SSD schijf.Vanaf nu gaat het verkeerd de installatie duurt amper één zes tal minuten,normaal duurt dat toch veel langer en moet ik geen parameters aan vinken Dan start de computer weer op en start gewoon weer op de interne apple HHD schijf.En als ik dan naar de externe SSD schijf kijk staat er amper 8,73 GB op en dat is gewoon de installatie van macOS catalina. Ik weet zeker dat ik de externe SSD schijf gekozen heb. Iemand een oplossing.Dank bij voorbaat.

Reacties

  • Door tijdens het opstarten op de alt-toets ⌥ te drukken, dan wordt een lijst met opstartbare schijven van je Mac weergegeven. Als het goed is, dan kun je die SSD kiezen.
  • Beste Kor ik moet niet kiezen ze staat er gewoon niet op ,zelf als ik naar systeemvoorkeuren ga en klik op opstartschijf staat ze er ook niet op .Als ik naar schijfhulpprogramma ga daar vind ik mijn SSD schijf terug maar leeg ,alleen staat er de installatie van maOS catalina op.Verder niks.
  • Heb je de SSD schijf inAPFS als guide Partion geformatteerd en als het in enen paar minuten gaat dan is het niet goed het duurd net zolang ongeveer als normale installatie
Log In of Registreer om te reageren.