Apps toegang geven tot je lokale netwerk en foto’s wel of niet?

Toegang geven tot het lokale netwerk en je foto’s. Ik vraag mij af wat een reden zou kunnen zijn om een app geen toegang te geven tot je lokale netwerk en idem tot je foto’s. Ik vind die vraag elke keer zeer onprettig. Net alsof je iets van je privé weggeeft aan een onbekende persoon. Heeft een ontwikkelaar van zo’n app misschien toegang tot je foto’s of is het alleen de app zelf op je telefoon? Het is allemaal zo duister. Ook in het Apple Tips artikeltje daarover wordt dat allemaal niet uitgelegd, alleen maar hoe je kunt zien welke app toegang heeft gekregen in het verleden. Het blijft omhuld door duisternis.

https://www.appletips.nl/ios-toegang-lokaal-netwerk/

https://computertotaal.nl/artikelen/apple/heic-weg-ermee/

Reacties

 • Bizar dat er op geen enkele vraag hier meer antwoord komt.
 • Toegang geven van een app tot bepaalde andere app's is een beperking die apple opgeworpen heeft om de beveiliging te verhogen, alle apps mogen alleen in hun eigen omgeving werken.
  Hiermee voorkom je dus dat er een app tussen door glipt die misbruik maakt van de gegevens opgeslagen in andere apps.

  App's als Facebook, Whatsapp lezen bijvoorbeeld de contacten uit om deze gegevens te gebruiken om links tussen mensen te ontdekken en daar bijvoorbeeld reclame berichten op af te stemmen.
  Van Facebook weet ik dat zij ook de foto's uitlezen, hier gezicht herkenning op los laten om daar ook weer verbindingen tussen mensen uit te halen.

  Lees dit maar eens:
  https://www.bitsoffreedom.nl/2011/09/01/gezichtsherkenning-op-facebook-een-gevaar-voor-onze-privacy/
 • Beste Jemmie dank voor dit antwoord, Facebook is een schimmenspel. Het is dus volkomen onduidelijk wat er met je gegevens gebeurd en welke gegevens ze precies opslaan. De gezichtsherkenning en locatie heb ik altijd voor Whatsapp en Facebook al uitstaan, voor vele andere apps niet. Die werken daar alleen maar op, maar ik zou niet weten wat FB met mijn lokatie gegevens moet, dus die krijgen ze niet. Ook mijn profielfoto is een logo en geen gezicht.
 • @SimonG
  Het is volkomen duidelijk wat FB met onze gegevens doet, doorverkopen naar andere partijen om geld aan te verdienen.Ik begrijp ook nog steeds niet waarom mensen alles, maar dan ook werkelijk alles, zoals adressen, verjaardagen, volledige namen, op FB gooien.
  En je locatie is interessant om je gerichte reclames te pushen.
 • Kokkie,
  Gelukkig mogen we nog zelf weten of we locatiegegevens delen of niet. Voor zaken als kranten werkt het natuurlijk ook voor plaatselijk nieuws en voor hotelzoek apps is het in ons eigen belang. Maar Facebook en WhatsApp krijgen die gegevens van mij niet. Maar mijn vraag ging meer over het lokale netwerk, daarvan denk ik contact met alle devices aangesloten op je lokale Wifi netwerk.
Log In of Registreer om te reageren.