Ik heb last van een terugkerende strandbal

October 2013 aangepast in Hardware problemen
Mijn macbook pro (begin 2011) is een half jaar geleden van een nieuwe accu voorzien via iFactors/Amac. Sindsdien komt de strandbal steeds vaker in beeld. Ik heb hem teruggebracht naar de iFactors/Amac store. Hij is opnieuw naar Amsterdam gestuurd. Er blijkt echt niets te vinden waarom hij vaker last heeft van de strandbal.
CCLeaner levert geen verbetering op. Iemand een idee om dit op te lossen?
processor: 2.7 Ghz i7. geheugen: 4 gb 1333 MHz. software: osx 10.8.5

Reacties

 • WesleyWesley    Beheerder
  Dit kan heel veel oorzaken hebben, wanneer de strandbal is verschenen kun je het beste in de Console-app (Finder ▸ Programma's ▸ Hulpprogramma's) kijken. Hier kun je de interne foutmeldingen van OS X bekijken, mogelijk geeft deze een aanwijzing welke applicatie of systeemproces de problemen veroorzaken.

  Wat je ook kan doen is opnieuw de combo-update uitvoeren, deze kun je hier terugvinden: http://support.apple.com/kb/DL1676?viewlocale=nl_NL
 • ik heb die update gedownload. Dank voor die tip. De console-app geopend, maar wat zou ik hieraan dan moeten zien? Waar zoek ik naar??
 • RichardRichard    Beheerder
  Op het moment dat er een strandbal is verschenen, check je in de console of er foutmeldingen verschijnen. Deze kunnen dan verwijzen naar de applciatie of het process wat de problemen veroorzaakt.
 • dank u dank u!

 • En in elk geval die ccleaner niet meer gebruiken ! Die richt meer schade aan dan dat ie goed doet. Voor Windows is het een handig ding, maar op je Mac moet je dit soort dingen niet willen draaien.
 • ow top... dat was juist een tip die ik kreeg om het probleem op te lossen...

Deze discussie is gesloten, reageren is niet meer mogelijk.