Met MacBook Pro 2019 (enkel Catalina geïnstalleerd) macOS Mojave downloaden.

Ik heb recent een MacBook Pro 2019 aangeschaft waarop enkel macOS Catalina is geïnstalleerd. Niet alle programma's die ik wil gebruiken zijn hiermee compatibel. Daarom wil ik macOS mojave installeren. Nu heb ik begrepen dat ik een clean install kan doen waarbij ik macOS Mojave vanaf USB kan installeren. Als ik echter macOS Mojave vanuit de App Store wil downloaden krijg ik de volgende melding.Dit komt omdat ik enkel Catalina op mijn MacBook heb staan.

Verzoek: Kan iemand mij uitleggen hoe ik alsnog macOS Mojave op mijn MacBook kan installeren?

Alvast hartelijk bedankt.

Reacties • Download dit programma.

  https://macdaddy.io/install-disk-creator/.

  Je moet ook voordat je Mojave installeerd via schijfhulpprogramma je HD wissen.

 • Welke MacBook Pro is het? Op de 16 inch kun je nl. geen Mojave installeren.
 • KorKor
  May 2020 aangepast
  Als het een 13 of 15 inch MacBook pro is, dan kun je een Internet recovery, naar de originele macOS-versie waarmee je MacBook kwam, proberen (na het back-uppen van je gegevens)

  De toetsencombinatie hiervoor is:
  Shift-Option-⌘-R
  https://support.apple.com/nl-nl/HT204904
 • Dank voor je reactie.
  Ik heb een 13 inch MacBook Pro. De originele macOS-versie is waarmee mijn MacBook kwam is Catalina. Probleem is nu dat wanneer ik Mojave wil downloaden ik de bovenstaande foutmelding krijg, zodat ik dus Mojave niet kan downloaden en installeren. Is er nog een andere optie?
 • Maar heb je het geprobeerd, zoals ik heb aangegeven? Oorspronkelijk zijn deze modellen (13 & 15) met macOS Mojave geleverd (toen ze werden uitgebracht).
Log In of Registreer om te reageren.