Safari menubalk taal wijzigen naar NL

Kan iemand mij zeggen hoe de taal van de menubalk, die nu Engels is te wijzigen in het Nederlands

Alvast bedankt!

Reacties

  • Kijk eens in de ‘Systeemvoorkeuren’ onder ‘Taal en regio’ en controleer welke ‘Voorkeurstalen’ hier voor jouw systeem staan ingesteld. In het voorkeurenpaneel ‘Taal en regio’ kun je de taal van menu’s en dialoogvensters en de notitie van datums, tijden en valuta instellen.

    Staat in het rijtje met ‘Voorkeurstalen’ meer dan een taal ingesteld (bijvoorbeeld Nederlands, Engels, Frans en Duits), dan spreken de programma’s op jouw Mac de taal die helemaal bovenaan staat. Dat is de primaire taal van jouw systeem. Staat voor een bepaald programma de primaire taal niet ter beschikking, dan zal het programma automatisch in de tweede, derde of vierde ingestelde taal worden getoond. Omdat Safari echter een programma van Apple zelf is, warvoor normaal gesproken alle talen ter beschikking staan (mits je geen van de talen van jouw systeem hebt verwijderd), zal in jouw geval waarschijnlijk het Engels als primaire taal ingesteld staan.

    Voor het geval Nederlands al in het rijtje staat, zet Nederlands dan op de eerste plaats. Staat Nederlands nog niet in het rijtje, klik dan onderin het voorkeurenpaneel op het plusje en voeg Nederlands toe. Schuif indien nodig Nederlands nog even op de eerste plaats. Alle programma’s op je Mac, ook de menubalk in Safari, zouden nu weer Nederlands moeten spreken.

    Onder macOS Catalina heb je nog de mogelijkheid om de taalinstellingen ook voor iedere app apart in te stellen, maar dat was volgens mij onder High Sierra nog niet mogelijk.
Log In of Registreer om te reageren.