Mac wil soms niet afsluiten!

Mijn Mac laat 2013,heeft al verschillende malen niet willen afsluiten.Mac heeft dit probleem sedert upgrade van Mojave naar Catalina.Geeft dan melding “ duw op gelijk welke toets om te herstarten”

Reacties

 • timoshatimosha    Moderator
  Als er problemen zijn bij het afsluiten van een Mac wordt dat meestal veroorzaakt door residente software van derden die niet (tijdig) reageert op het shutdown commando. Denk hier vooral bij aan virusscanners, cleaners of andere residente software van derden die niet (volledig) compatibel is met Catalina. Catalina zelf veroorzaakt geen problemen tijdens het afsluiten.

  Catalina heeft een heel strikt beveiligingssysteem dat niet te vergelijken is met de vorige macOS versies. Kijk dus eerst na wat er allemaal in de achtergrond loopt wat niet van Apple is.
 • hoe kan ik zien wat er op de achtergrond draait dat niet van Apple is?
 • timoshatimosha    Moderator
  Dat is in principe alle software die je zelf geïnstalleerd hebt en die tijdens de installatie het administrator wachtwoord gevraagd hebben.

  Nogmaals: dat kunnen overbodige virusscanners, cleaners, enz... zijn. Ook processen van bv. Microsoft en Adobe die naar huis bellen om te vragen of je de licentie wel betaald hebt.
Log In of Registreer om te reageren.