Reservekopie Timemachine blijft hangen en kan niet voltooien.

Sinds een paar maanden kan ik geen reservekopie met Timemachine meer maken. Op ongeveer 90 % van de kopie loopt het bestand wat hij moet kopiëren mee omhoog met wat hij al heeft gekopieerd. Mijn opslag op de (fusion) harde schijf van mij Imac is 700 GB groot. Bij 630 GB gekopieerd loopt de opslag mee omhoog (701 G, 702 GB enz.). Zo komt hij dus nooit tot een eind totdat ik de mededeling krijg dat de kopie niet kan worden voltooid omdat mijn schijf vol is. Ik heb al van alles geprobeerd. Schijf ehbo op mijn externe schijf (2 TB), Mojave opnieuw geïnstalleerd (geen schone installatie), inprogress bestand verwijderd maar niets hielp. Iemand enig idee wat ik nog zou kunnen doen? Zou een schone installatie kunnen helpen?

Reacties

  • Ik begrijp het niet goed. Het heeft ooit gewerkt ?
    Hoe kan dan een back-up bijna even groot zijn als de opslag op uw iMac ? Dat kan alleen de allereerste keer, alle andere zijn stukken kleiner. 10GB kan na systeem update ofzo, maar honderd procent van de HD ??
  • Hoi Theo,
    Het heeft inderdaad ooit gewerkt. Totdat ik de mededeling kreeg dat er al 10 dagen geen backup was gemaakt. Ik ben toen zo dom geweest de oude backup te verwijderen en een nieuwe backup te starten. Met het beschreven gevolg. Het is dus steeds de eerste backup die in een soort loop terecht komt zonder tot een einde te kome.
  • Probleem opgelost. Voor degene met hetzelfde probleem. De oplossing zat in het opnieuw instellen van het NVRAM of PRAM (zie https://support.apple.com/nl-nl/HT204063) en het SMC opnieuw instellen (zie https://support.apple.com/nl-nl/HT201295).

Deze discussie is gesloten, reageren is niet meer mogelijk.