Mac Os Mojave 10.14.5 programma is niet geoptimaliseerd

Ik krijg regelmatig de laatste maanden berichten dat "een programma niet werkt met toekomstige versie van MAC Os en moet worden bijgewerkt om de comptabiliteit te verbeteren. Neem contact op met de ontwikkelaar voor meer informatie" . Wat moet ik doen? Gaat om veel apple programma's, maar ook soms om andere programma's. Voorbeeld is USB-server is niet geoptimaliseerd. Zie foto.

Reacties

 • timoshatimosha    Moderator
  July 2019 aangepast
  Dat zijn 32-bit apps die niet meer gaan werken in macOS 10.15 Catalina en hoger.
 • QuintenQuinten    Moderator
  Klopt, Apple zal in de volgende grote update (macOS Catalina dat later dit jaar beschikbaar is) geen 32-bit applicaties meer ondersteunen, enkel de 64-bit versies. Waarom? 64-bit applicaties kunnen veel meer RAM gebruiken en zijn dus een stuk sneller, terwijl 32-bit applicaties veelal oudere applicaties zijn die traag zijn en vaak veel bugs bevatten, omdat ze lang niet ondersteund zijn.

  Je kan nagaan welke applicaties nog 32-bit applicaties zijn, door via  ▸ Over deze Mac ▸ Systeemoverzicht... ▸ Software ▸ Programma's, de laatste kolom '64-bit (intel)' -> waarschijnlijk zal je even moeten scrollen <- te sorteren door er op te klikken. En dan zie je alle programma's samen gelijst die nog niet 64-bit ondersteunen.

  Kan je hier iets aan doen? Nee, het is aan de software ontwikkelaar zelf om de applicaties beschikbaar te maken in 64-bit.

  Houd Appletips.nl zeker in het oog om te weten wanneer deze macOS Catalina beschikbaar komt. Je kan dan nog even wachten met de installatie, als je niet zeker bent, of vraag via dit forum of een bepaalde applicatie werkt in Catalina. Ga je over naar Catalina, maak dan zeker een Timemachine-backup op voorhand van je mac, zodat je altijd terug kan naar macOS Mojave.
 • Hartelijk dank voor de antwoorden!!
Log In of Registreer om te reageren.