Book Store in macOS-app Boeken toont alleen witte pagina’s

Enkele dagen geleden heb ik moeten vaststellen dat de Book Store in de macOS-app Boeken alleen nog maar witte pagina’s toont. De Bibliotheek met mijn kleine verzameling boeken werkt verder prima, de verzamelde boeken kunnen zonder problemen worden geopend en gesloten. Wanneer ik echter linksboven in de app op »Book Store« klik, laat Boeken alleen een witte pagina zien. Ook wanneer ik bovenin op »Hitlijsten«, »Categorieën« of op »Topauteurs« klik, blijft de app een witte pagina tonen. Ik krijg echter geen enkele foutmelding te zien.

Ik heb al op internet naar dit probleem en een mogelijke oplossing ervoor gezocht. Behalve de twee volgende discussies heb ik echter nog niets hierover kunnen vinden. Er zijn dus (gelukkig) meer macOS-gebruikers met dit probleem, het schijnt echter nog door wenig gebruikers te zijn opgemerkt. Zijn er meer mensen die dit probleem zijn tegengekomen?

Zie ook de twee volgende discussies:

https://discussions.apple.com/thread/250345037

https://www.onemorething.nl/community/topic/book-store-in-macos-boeken-app-toont-alleen-witte-paginas/

Reacties

  • Heb je al geprobeerd uit en in te loggen uit de Book Store via het menu "Store". Dan een herstart te doen. Je kan proberen om nog de cache bestanden uit de Library's te verwijderen. Staat je datum/tijd goed? Dit kan ook nog wel eens issues veroorzaken.
  • Hartelijk dank voor de tip. Maar helaas, het uit de Book Store uitloggen en er vervolgens weer inloggen, heeft het probleem niet verholpen. Ook het uitloggen uit de Book Store en vervolgens herstarten van de iMac en daarna weer inloggen in de Book Store brengt jammer genoeg geen verandering teweeg.

    De instellingen van datum en tijd heb ik gecontroleerd. Deze staan goed ingesteld. Daar kan het dus ook niet aan liggen.

    De mogelijkheid om het probleem te verhelpen door het verwijderen van cache-bestanden wordt ook op de supportpagina https://support.apple.com/nl-nl/HT201400 genoemd. Dat heb heb ik echter nog niet geprobeerd, omdat ik het gewoon niet aandurf.
  • Cache bestanden worden opnieuw gegenereerd. Je kan er altijd een kopie van maken.
Log In of Registreer om te reageren.