"Niet veilig" in browser venster..?

Soms staat er 'niet veilig', vóór het adres van een webpagina in het Safari browservenster, o.a bij mijn eigen website.., weet er iemand wat daar de reden voor is en hoe dit terug 'veilig' kan gemaakt worden?


Reacties

 • Heeft te maken met verlopen / niet legitiem certificaat, zie deze link.
 • QuintenQuinten    Moderator
  Als een website een Fomulier bevat, maw, mogelijkheid om gegevens achter te laten. Moet de website een SSL-certificaat bevatten. Dit certificaat zorgt er voor dat de website het https protocol krijgt, (alle communicatie met de server loopt over een veilige verbinding). Het kan dat het certificaat verlopen is. Of dat de website wel het https protocol heeft maar geen certificaat. Anderzijds, een website met formulier en geen SSL-certificaat en https zal Safari ook als onveilig aanzien.

  PS: best dat je dit in orde brengt, in de nabije toekomst kunnen browsers jouw website moeilijker toegankelijk maken en zoekmachines als Google en Bing houden hier al rekening mee en zorgen dat websites lager gerankt zijn.
 • WesleyWesley    Beheerder
 • Dank aan allen voor de informatie, hier kunnen we dus al rekening mee houden.
 • January 2020 aangepast
  Hi, op mijn iMac geven sommige websites met SSL 'onveilig' aan (Safari, Firefox, Chrome zie afbeelding), maar op de iMac van mijn collega 'veilig'. Waar kan dit aan liggen? Aan de connectie iMac met het internet/ andere instellingen? De iMac is 10 jaar oud (die van mijn collega ook), OS X El Capitan 10.11.6

Log In of Registreer om te reageren.