Time Machine Backup...FileVault melding..?

1 April aangepast in macOS 10.14 Mojave
Afgelopen nacht de Mac een back-up laten maken na een aantal weken geen te hebben gemaakt...
Recentste geslaagde back-up is dus van deze ochtend...
Nu staat automatische reservekopieën aangevinkt maar krijg ik volgende melding...
Voor de volledigheid...FileVault heb ik nog nooit gebruikt...
Waarom moeit die zich nu ineens met de Time Machine Back-ups..?

Reacties

  • QuintenQuinten    Moderator
    FileVault gaat jouw schijf versleutelen. Alsook de TimeMachine schijf. Dat duurt even. En het is soms beter dat je dit laat gebeuren. Gewoon wat geduld, tot het klaar is. Vervolgens zal het automatisch een TimeMachine backup maken. Kwestie van de duurtijd van die versleuteling, hangt af van jouw schijfgrootte.
  • Ondertussen is het beest opnieuw vertrokken...

    FileVault staat helemaal niet ingeschakeld...never has been...
  • QuintenQuinten    Moderator
    Schakel dat dan maar in. ;) bevorderd de veiligheid van jouw gegevens.
  • Thanks but no thx...

    Maar waarom moeit ie er zich mee..?
  • QuintenQuinten    Moderator
    FileVault is iets standaards dat Apple wilt activeren wanneer je backup maakt.
  • Dat is dan toch iets wat ze in de nieuwste Mojave update hebben gewrongen...
    Nooit zulke melding gekregen in Yosemite...of voor de huidige update...
    Vandaag opnieuw dezelfde rotmelding...(1 keer)
Log In of Registreer om te reageren.