Map verwijderen van HDD airport

Hallo,

Op en of andere manier is er een keer een map aangemaakt op de HDD van de Time Machine. Ik wil deze map verwijderen zodat ik weer reservekopieen kan maken.
De kleur van de map wijkt af van de andere mappen. De map heeft een vage blauwe kleur. Als ik erop klik komt de inhoud van de map niet in beeld. Ik krijg alleen maar info over het aantal GB dat de map groot is. (ongeveer 87 GB) maar niet over wat er precies inzit.
Ik probeer hem te verwijderen maar naar een tijdje krijg ik een melding dat de verwijdering niet lukt omdat er een bestand in gebruik is. De naam van het bestand wordt genoemd. Ik probeer deze vervolgens op te zoeken via Finder en Spotlight maar zie geen resultaat.
Iemand enig idee hoe deze te verwijderen?

Reacties

 • WesleyWesley    Beheerder
  Hmmm vreemd, ik denk dat het formatteren van de harde schijf de enige oplossing gaat zijn. Het lijkt er op dat de map corrupt is. Dit kun je altijd eerst nog proberen: https://www.appletips.nl/bevestiging-rm-commando-terminal/

  https://www.appletips.nl/externe-harde-schijven-formatteren/
 • timoshatimosha    Moderator
  Als het over de interne HDD van een Time Capsule gaat dan kan je die alleen formatteren met het AirPort Configuratieprogramma.
 • Hi, het formatteren van de HD kan pas als ik weet wat deze map precies bevat. Nu formatteren maakt dat de informatie weg is. Het gaat in totaal om 88 GB pictures.
  Intussen zie ik ook dat de datum van de map is veranderd in 24 januari 1984. Na een rondje zoeken op het net blijkt dat dit ontstaat als er tijdens het kopiëren van een bestand een fout optreed. Als gevolg hiervan wordt de aanmaakdatum veranderd en is het bestand of de map niet meer te lezen.
  Helaas kan ik geen oplossing vinden voor dit probleem. Iemand hier?
Log In of Registreer om te reageren.