Geen gebruik maken van iCloud?

October 2018 aangepast in iCloud
Goedendag, al tijden baal ik ervan dat ik blijkbaar een cloud heb. Het kost me zomaar 5gb aan ruimte op mijn telefoon en ook op mijn iPad, waar ik niet op zit te wachten. Heb ook nooit om een cloud gevraagd.
Nu wordt ik continu lastig gevallen met meldingen dat mijn cloud vol is en krijg ik mogelijkheden om te betalen voor meer Cloud.
Ik heb daar geen zin in en trouwens ook geen baat bij. Ik gebruik mijn Mac Mini, iPad-pro en iPhone 6 alleen prive.
Kun je de cloud uitschakelen? En de volgende vraag is dan. Hoe? Het uitschakelen van cloud opslag van apps via instellingen verwijderd de cloud niet. Of is het gebruik van de cloud opeens verplicht geworden?

Reacties

 • timoshatimosha    Moderator
  October 2018 aangepast
  Als je op alle apparaten uitlogt uit iCloud heb je geen iCloud meer. Verwijder daarna alles wat eventueel nog lokaal in iCloud Drive staat. Je kan dan uiteraard ook geen iCloud backups meer maken van de iPhone en iPad. Foto's synchroniseren tussen apparaten kan dan ook niet meer.

  En, het gebruik van iCloud is niet verplicht. Maak dan wel backups van de iPhone en iPad met iTunes. Ooit zal je die wel eens nodig hebben.
 • Dank timosha,
  nog even een kleinigheidje, waar en hoe log je uit icloud?
  Ik zal er wel overheen kijken, maar ik zie alleen keuzes om per App de cloud, wel of niet te gebruiken. Is er ergens een algemene “log me uit de cloud” optie?
  De back-ups van de iphone en ipad kun je toch gewoon handmatig maken in iTunes, of maakt deze optie gebruik van de cloud?

 • WesleyWesley    Beheerder
  Je kunt iCloud gerust veilig uitschakelen, dat is niet het probleem: https://www.appletips.nl/icloud-herstellen-en-veilig-uitschakelen/

  Maar je verliest wel een hoop handige en sommige belangrijke functies, denk hierbij aan handoff, continuïteit, zoek mijn iPhone/Mac, synchroniseren, etc. Persoonlijk ben ik van mening dat iCloud cruciaal is voor een goede werking van al je Apple apparaten. Als je dit niet wil is dat natuurlijk je volste recht.

  Beste kun je controleren waarom je 5GB aan opslagruimte hebt, gezien je apparaten is het vreemd dat dit vol is. Tip om extra opslagruimte vrij te maken: https://www.appletips.nl/icloud-opslag-beheren-ios/

  En inderdaad, reservekopie en iCloud Drive uitschakelen is een oplossing.
  - https://www.appletips.nl/icloud-opslagruimte-besparen/
  - https://www.appletips.nl/bureaublad-documenten-icloud-beta/
 • In een zakelijke setting zul je vaker gebruik maken van alle mooie extra’s die het gebruik van de cloud met zich mee brengt. Ik gebruik mijn telefoon alleen om te bellen, mijn iPad om te surfen, mail checken, tekenen en spelletjes, mijn MacMini voor de opslag en bewerking van mijn foto’s en bestanden.
  Ik ben zelf geen fan van cloud gebruik, ik bewaar mijn bestanden foto’s en video’s alleen voor mijzelf. Ervaar dat ‘handige’ synchroniseren van alles juist als nadeel.
  Had bijvoorbeeld bij het uitlenen van mijn oude telefoon aan mijn vrouw de contacten op dit toestel, die voor haar niet van belang waren, gewist, om er vervolgens achter te komen dat deze dus ook waren gewist op al mijn andere apparaten.(groot probleem)
  Of, Twee gig aan foto’s ontvangen op mijn MacMini. In Photo gezet. Direct staan deze ook op mijn telefoon. (En iPad) Ben bang als ik ze er daar afhaal dat ze ook weer verdwijnen van de Mac-Mini. En gelijk begint de cloud op alle apparaten te roeptoeteren dat de cloud vol is en te pushen dat ik extra ruimte aan moet schaffen. Uiteraard begrijp ik dat dit te verhelpen valt door diverse instellingen te wijzigen, echter, deze instellingen heb ik zelf niet zo gezet.
  Zal de linkjes die je erbij hebt gezet even goed bekijken, laat je
  wel even weten of het is gelukt.
Log In of Registreer om te reageren.