Gecodeerde Time Machine backup

SInds de installatie van Mojave krijg ik, bij het maken van een bsckup met Time Machine, een waarschuwing dat er een gecodeerde backup op een niet gecodeerde schijf wordt gemaakt. Tevens mis ik het hangslotje bij de instellingen van TM. Waar gaat er iets fout?

Reacties

 • QuintenQuinten    Moderator
  Kijk eens onder Systeemvoorkeuren ▸ Beveiliging en Privacy of jouw computer onder Filevault word versleutelt. (schakel dit uit).
 • September 2018 aangepast
  Bedoel je dat ik FileVault uit moet schakelen? En zo ja, waarom en definitief?
 • QuintenQuinten    Moderator
  Waar: zie mijn antwoord hierboven.
  Definitief: het is het proberen waard.
 • Dat is m.i. het probleem omzeilen. Je schakelt de beveiliging uit om van de waarschuwing af te zijn. Dat kan niet de bedoeling zijn.
 • WesleyWesley    Beheerder
  Het hangslotje heb ik ook niet op bij de instellingen van Time Machine, en afgaand op mijn oudere tipjes heeft die er nooit gezeten: https://www.appletips.nl/os-x-een-externe-harde-schijf-instellen-voor-time-machine/

  De melding heeft waarschijnlijk de reden dat je een back-up maakt van een gecodeerde schijf op een niet gecodeerde schijf. Je kunt eventueel de Time Machine harde schijf formatteren (is volledig wissen) en deze dan herstellen als een "Mac OS Uitgebreid (journaled, gecodeerd)" meer info: https://www.appletips.nl/externe-harde-schijven-formatteren/

  De melding die je te zien krijgt is meer een bewustwording, je maakt een back-up van iets dat extra beveiligd is op een schijf die dat niet is. Maar het is niet zo eenvoudig om een time machine back-up te openen en te doorzoeken, ik zou me er niet te druk overmaken. Maar je kunt altijd formatteren, dan ben je wel je volledige Time Machine back-up kwijt en begin je opnieuw.
 • Duidelijk, bedankt.

Deze discussie is gesloten, reageren is niet meer mogelijk.