iPhone 6 loopt razendsnel leeg en wordt soms snoeiheet!

Probleem: iPhone6 loopt heel snel leeg, bij gebruik binnen een paar uurtjes zelfs! s Nachts in de vliegtuigstand(!) haalt ie het niet van 23:00 uur tot de volgende ochtend 08:00uur! Leeg in ca. 4-6 uur zonder dat ie gebruikt wordt.
Bij gebruik maken van z’n hotspot wordt ie gloeiend heet binnen 15-minuten, bijna niet meer aan te pakken. Hij moet uit dan.

Mijn iPhone6 is een paar maal in de reparatie geweest maar het probleem lost zich niet op.
Batterij vervangen (al 2 x), incl. aansluitpunt waar de kabel binnenkomt, en er is ook met aansluitingen op het moederbord gewerkt, solderen, chipjes & nog meer. Niks werkt. Ondanks reparatiekosten bij een gespecialiseerd bedrijf komen we nu niet verder.
Ik overweeg een nieuwe te gaan kopen. Wel verrekte duur. Zou dan -denk ik- de 8Plus, 256 gb. doen.

Heeft iemand nog een tip?
Anders ga ik zoeken naar een nieuwere, Iphone8 (256gb). of zoiets.

thx. P.

Reacties

 • Als mijn iPhone 6 zo deed zou ik eens voor een Samsung gaan; daar kun je ook eenvoudig zelf een nieuwe accu inzetten
 • Ik zou toch in zo'n geval altijd naar een officiële Apple store gaan bijv. Amsterdam Haarlem.
  daar kunnen ze bekijken of hij nog te repareren is want de Iphone 6 is nog gewoon een goed toestel, wat nog jaren mee kan.
  Heet worden kan omdat het misschien niet een originele batterij is die ze hebben geplaatst.
  Dus maak even een afspraak of loop even langs bij hun.
 • Ik heb de batterij gezien (2 x opnieuw) die is geplaatst en het is een originele Apple batterij. Ik kan althans dat logo en tekst zien. Mits dat vervalst zou zijn......

  Amsterdam of Haarlem of Den Haag is voor mij een eind weg. Woon achter Tilburg. Dus kan er helaas niet even binnenlopen.
  Kijken of ik er apart een keer naar toe rijd.

  Dank voor de tips.
 • QuintenQuinten    Moderator
  Je maakt best een afspraak bij Apple zelf https://getsupport.apple.com je kan namelijk je iPhone opsturen, met de afspraak te maken langs gaan. Apple zal jouw batterij dezelfde dag dan herstellen (binnen max 2u). Ga je langs zonder afspraak, kan het zijn mits het druk is, het iets langer duurt of zelfs dat ze het weigeren omdat ze te weinig batterijen hebben.

  Heb je trouwens de laatste iOS versie op je iPhone? Er zit nu een tool in om je jouw batterij conditie te zien. Zie artikel: https://www.appletips.nl/conditie-batterij-ios/

  Mijn advies voor de iPhone 8 Plus 256GB. Het is een mooie sprong van de iPhone 6. De keuze van de opslag is zeker goed als je nu een 64 GB toestel hebt dat bijna vol zit. iPhone 8 Plus is zeker goed met die 2 camera's aan de achterkant dus extra ruimte is zeker interessant. Extra raad: ik zou zeker nog even wachten tot nadat Apple de nieuwe iPhone aankondigt. De iPhone 8 Plus zal dan ook in prijs zakken.
 • Dank voor je reactie, Quinten.
  De batterij is het niet; die is inmiddels al drie keer vervangen door een gloednieuwe. Daar kan de iPhone ook niet gloeiend heeft van worden. Het is duidelijk iets op het moederbord. De software is gecheckt, is heb er geen ondeugdelijk spul op. Ook geen spelletjes of i.d.

  Zelfs in de vliegtuigstand loopt ie nog supersnel leeg.

  Ik neem je tip van de iPhone aan,. Dacht er zelf ook wel aan. En de X is me toch veel te duur, anders zou ik die leuk hebben gevonden.


  Denk niet dat ik kan wachten tot verderop in september want nu al haalt de iPhone het niet op 1 batterij lading door de nacht zodat ie als wekker kan fungeren.

  Thx.
 • timoshatimosha    Moderator
  August 2018 aangepast
  De batterij is het niet; die is inmiddels al drie keer vervangen door een gloednieuwe.
  OK! Maar zijn die gloednieuwe accu's ook originele Apple accu's? En zijn die ook vervangen door een Authorized Apple Service Provider? Alleen ASP's hebben toegang tot originele Apple onderdelen. Bij een ASP heb je garantie op de herstellingen.
  Het is duidelijk iets op het moederbord
  Er is maar één onderdeel op het logic board dat zo'n probleem kan veroorzaken en dat is de power management chip. Sommigen noemen dat ook de tristar chip.

  Dat vermoeden wordt ondersteund door het feit dat je schrijft:
  ... incl. aansluitpunt waar de kabel binnenkomt,
  dat zal wel de Lightning bus zijn.
 • Thx, timosha,
  Ja, t'is een iMac reparatie winkel in Oisterwijk. Hij zegt alleen originele onderdelen te gebruiken maar ik begin nu het verschil te vermoeden met Authorized Apple Service Providers..........

  Die man heeft wsl iets aan die p.m.chip zitten knutselen...... (is mijn vermoeden), hij heeft iets van een kleine chip aan mij laten zien.

  Ja, die naam was ik vergeten; hij heeft er idd. een nieuwe lightning-bus ingezet omdat sommige oplaadkabels van mij ineens niet meer werkten, die het voorheen prima deden.

  Ik ga nu toch een nieuwe iPhone8Plus kopen. Mijn 6 is erg traag geworden en ik las al vaker op internet dat Apple daar ook invloed op heeft met telkens nieuwe updates, die ik trouwens altijd direct braaf installeer.

  Alleen kan k m oude wel wegkieperen(na volledige wissen) want die gebruik ik dan niet meer. Geef m in deze staat ook niet aan mijn partner :-)

  Nogmaals: Thx!
 • QuintenQuinten    Moderator
  @Hippodrome je kan allesinds via de eerste link dat ik gaf (https://getsupport.apple.com) zien welke hersteldiensten officieel erkend worden door Apple en dan ook onderdelen krijgen van Apple en 3 maanden garantie bieden op de herstelling.
 • Thx, Quinten. Ik heb t bekeken. Onthou ik voor een volgend maal.
Log In of Registreer om te reageren.