Programma in het Frans

August 2018 aangepast in macOS 10.13 High Sierra
Hallo, als ik apps download en installeer dan is dit soms een Franstalige versie. Dit voor oa appcleaner, zoom.us .
Ik ga naar Engelstalige websites, of kies een Nederlandstalige versie van de site, maar als ik programma installeer: in het Frans.
Mijn OS High Sierra is Nederlandstalig.
In de apps, programma's kan ik nergens bij instellingen taal veranderen en wanneer ik verwijder en opnieuw probeer: altijd Frans.


Reacties

 • WesleyWesley    Beheerder
  Je kunt eens controleren of je regio goed is ingesteld, vaak staan daar andere landen of talen. Dit kun je doen via  - systeemvoorkeuren - taal en regio.

  Als dat niet helpt kun je ook een pram-reset uitvoeren om het probleem op te lossen: https://www.appletips.nl/het-pram-en-nvram-van-je-mac-resetten/
 • timoshatimosha    Moderator
  August 2018 aangepast
  Als in de app jouw voorkeurstaal niet ondersteund wordt kiest het programma de tweede (of derde) ingestelde taal die wel ondersteund wordt.

  Bijvoorbeeld: Je hebt de talen Nederlands, Frans en Duits ingesteld. In die volgorde. Ondersteunt het programma geen Nederlands wordt Frans gekozen. Kijk dat eens na in Systeemvoorkeuren -> Taal en regio.
 • Ok bedankt voor de tip, primair stond België NL en dan 2e taal Bel-Frans. Ik heb nu Eng-UK toegevoegd als 2e taal en probleem is opgelost.
  Merci! Bedankt ;)
 • timoshatimosha    Moderator
  Tof dat het nu werkt. :)

  //slotje

Deze discussie is gesloten, reageren is niet meer mogelijk.