Er kan geen verbinding met de herstelserver tot stand worden gebracht

Ik heb mijn harde schijf geformatteerd en probeer nu het besturingssysteem opnieuw te installeren. Ik ben verbonden met wifi. Wanneer ik op 'Ga door' klik blijf hij lang hangen en geeft hij vervolgens de melding: Er kan geen verbinding met de herstelserver tot stand worden gebracht. Dit is nu van toepassing op 4 verschillende netwerken. Wat kan ik doen?

Reacties

  • WesleyWesley    Beheerder
    Je zou deze procedure eens kunnen proberen: https://www.appletips.nl/mac-internet-recovery/

    Het lijkt er op dat steeds meer gebruikers hier last van te hebben en een oplossing is er eigenlijk niet. Sommige zeggen dat een ander internet helpt. Heeft je internet bepaalde beveiligingen? Of misschien een andere DNS-server op de router?

    Als blijft aanhouden is het opnieuw installeren via een USB vaak de enige oplossing: https://www.appletips.nl/bootable-usb-stick-high-sierra/
  • Ik heb de oplossing gevonden:
    Via de terminal de datum opgevraagd en het bleek dat m'n Macbook was ingesteld op 1-1-2017. Hieronder kon het besturingssysteem niet geïnstalleerd worden en kreeg ik de foutmelding. Datum via terminal aangepast naar datum van vandaag en nu kan ik macOS High Sierra installeren.
Log In of Registreer om te reageren.