Muziek overzetten zonder Apple Music

Kan ik muziek van Spotify op mijn AW3 zetten zonder Apple Music?

Reacties

 • WesleyWesley    Beheerder
  April 2018 aangepast
  Neen dat kan helaas niet, spotify is een aparte app en dienst die nog geen Apple Watch variant heeft. Spotify kan alleen gebruikt worden in de app of ondersteunden diensten via Spotify connect, bijvoorbeeld een sonos-speaker.
 • Dank je wel Wesley, ik had al zo’n vermoeden. Is er helemaal geen mogelijkheid om miziek op de AW te zetten zonder Apple Music?
 • QuintenQuinten    Moderator
  Alle muziek dat je in de muziek app hebt staan zonder Apple Music abonnement. kan je op de Apple watch zetten. Maar dan selecteer je wel een bepaalde groep, zoals artiest/genre/album/afspeellijst/verzameling
 • Dank voor je reactie, Quinten.
  Maar hoe zet je dat dan op de AW, zonder Apple Music app? En kan je die muziek dan off-line afluisteren?
 • QuintenQuinten    Moderator
  Je kan de muziek (max 250 nummers) op je Apple Watch zetten via de Apple Watch app op je iPhone, zie volgend artikel. https://www.appletips.nl/muziek-toevoegen-apple-watch/
 • Dank je wel voor de tip, maar zoals je daar kan zien, moet je dan de Apple Muziek app hebben en die wordt alleen actief als je een abonnement afsluit. En dat wil ik nou net niet. Ik vind Apple Music geen gebruiksvriendelijke app en al helemaal jammer dat je er gratis geen gebruik van kan maken. Dan is Spotify toch vriendelijker.
 • WesleyWesley    Beheerder
  De muziek app in iOS is ook te gebruiken zonder Apple Music, je zet de muziek dan vanuit iTunes over naar de iPhone door middel van synchroniseren. Uiteraard moet je dan eerst muziek in iTunes zetten, maar dan moet je of muziek kopen of op een niet zo legale manier downloaden. Dus ja dat is ook niet wat je wil.

  Enkele tips:
  https://www.appletips.nl/iphone-ipad-herstellen-itunes/
  https://support.apple.com/nl-nl/HT201253
  https://support.apple.com/nl-nl/HT201593

  Je zou er ook voor kunnen kiezen om over te stappen naar Apple Music. Het is altijd aan te raden om diensten van Apple te gebruiken, dit omdat alles verweven zit in iOS en macOS. Muziek van Spotify naar Apple Music overzetten is vrij eenvoudig met dit appje: https://www.appletips.nl/spotify-afspeellijsten-overzetten/
 • QuintenQuinten    Moderator
  @EddyM, ik heb zelf geen Apple Music, en bij mij werkt het prima om muziek dat op mijn iPhone staat over te zetten op de Apple Watch.
 • Ik heb het allemaal gevonden en het gelukt. Bedankt voor de assistentie.

Deze discussie is gesloten, reageren is niet meer mogelijk.