weergave help onderdelen is 1 letter per regel.

Na selectie van "help" en het kiezen van een onderdeel, wordt de verklarende tekst weergegeven met 1 letter per regel, dat is dus niet te lezen, dat is in alle programma's het geval. Apple vindt mijn iMac te oud voor ondersteuning maar dit is volgens mij een software probleem. iOS 10.13.3.
Wie helpt mij "help" te lezen?
Ton.

Reacties

 • Ton, je hebt het over een Mac en IOS. De Mac heeft macOS en de iPhone en iPad hebben IOS als besturingsprogramma. Kun je het probleem nader uitleggen?
 • QuintenQuinten    Moderator
  @Ton_Prudon. Dat zou niet aan jouw toestel kunnen liggen. Het zou zowiso een software fout zijn in jouw macOS 10.13.3. De help functie word continu door Apple geüpdatet en is dan ook enkel met internet verbinding raadpleegbaar.

  Wat kan je doen? Je kan in eerste instantie jouw computer eens herstarten en een PRAM reset uitvoeren: https://www.appletips.nl/het-pram-en-nvram-van-je-mac-resetten/

  Verder als dit niet echt helpt dan kan je jouw besturingssysteem eens opnieuw installeren. Zie dit artikel: https://www.appletips.nl/os-x-opnieuw-installeren-zonder-je-gegevens-te-verliezen/

  En mocht je dat laatste wat moeilijk vinden. Kan je best wachten op een update van Apple. Het kan dat bij bepaalde modellen soms problemen opduiken dat andere modellen niet hebben. Al lijkt me het hier wel vreemd.

  Als laatste vind je op Appletips heel veel uitleg over een programma. Mocht je nog vragen hebben reageer gerust op één van de artikels die er het dichts bij aan leunen en één van de moderators of een Appletips-gebruiker zal je met plezier beantwoorden.
Log In of Registreer om te reageren.