HELP! Macintosh HD verwijderd en nu kan ik geen clean install meer doen

Hopelijk kan iemand mij helpen. Ik ben absoluut geen specialist, dus ik probeer mijn vraag zo duidelijk mogelijk te stellen.

Ik heb een MacBook air 2017 en wilde hem terugzetten naar fabrieksinstellingen. Heb via schijfhulpprorgamma eerst de Macintosh HD gewist, maar opnieuw installeren lukte daarna niet. Kreeg de melding "er gan geen prebootvolume voor de installatie van APFS worden gemaakt".

Daarna op advies (online) deze schijf in schijfhulpprogramma verwijderd, maar nu kan ik helemaal niks meer. De hele SSD schijf is niet meer zichtbaar in het schijfhulpprogramma.

Hoe krijg ik deze weer zichtbaar zodat ik een opnieuw MacOS kan installeren?

Alvast bedankt voor de hulp!

Reacties

 • March 2018 aangepast
  MacBook pro start niet meer op na het terugzetten naar fabrieksinstellingen

  HELP!!
  Had wat problemen met mijn mac. Ik kon niet meer inloggen.
  Ik heb mijn mac opgestart met cmd. + R.
  Via Schijfhulpprogramma heb ik de schijf gewist.
  Daarna heb ik macOS opnieuw geïnstalleerd echter aan het eind van de instalatie krijg ik de volgende pop-up.
  “Er kan geen prebootvolume van de installatie van APFS worden aangemaakt.”
  Wanneer ik mijn Mac normaal opstart krijg ik een ronde cirkel met een streep er door. ?
  Wat doe ik niet goed? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.  Moderator
  Night
  23 oktober 2017 om 08:22
  De makkelijkste optie voor jou is het het verwijderen van de APFS volume alvorens High Sierra te her-installeren (welke daarna automatisch opnieuw een APFS conversie zal uitvoeren):
  Allereerst: probeer niet om Mac OS high Sierra opnieuw te installeren of andere trucs uit te halen.

  Verwijder je bootdrive: zet je Mac uit en start op met command + R. Open Disk Utility door op de min-button rechts bovenaan te klikken.

  Sluit je Mac af en start opnieuw op in Recovery mode, ditmaal met command + option + R.
  Open opnieuw Mac OS utilities en deze keer zie je als het goed is in plaats van High Sierra gewoon Sierra.

  Ga naar Disk Utilty en creëer een disk door op het plus-teken te klikken. Noem deze Macintosh HD en kies voor Mac OS Extended.

  Nu kun je gewoon Mac OS installeren en gaat de rest vanzelf.


  ik zag dit op een andere site ik heb het zelf ook bijna of per ongelijk gedaan maar de iMac doet het weer ik geloof dat het toen met schijfhulp progamma gelukt is of met een backup deel die er nog was ofzo ik weet niet meer precies maar wat ik deed hielp toen wel oke ik had toen nog niet die fout die jij had

  er gan geen prebootvolume voor de installatie van APFS worden gemaakt".dat had ik toen niet die foutmelding maar ik heb ook een aardeschijf en iMac van 2011 of 2012 geloof ik


  wat mischien anders ook nog lukt is een andere usb stick erin doen en dan laten proberen of dat een opstart schijf is en dan van die manier bij de andere ssd schijf ook kan je mischien een windows schijfje proberen en dan kijken wat die dan doet als die hem dan wel herkend kun je geloof ik MAC OS er weer opzetten hoop ik


  maar ik hoop dat het hiermee lukt
 • Beste, ik lees de tips om het probleem op te lossen. Echter begrijp ik een detail niet in stappen om het probleem op te lossen niet; "Verwijder je bootdrive: zet je Mac uit en start op met command + R. Open Disk Utility door op de min-button rechts bovenaan te klikken."
  Over welke "min-button" spreekt men hier? Ik kom niet verder...
Log In of Registreer om te reageren.