Mac vindt harde schijf niet

Dag iedereen,

Ik probeer al een lange tijd mijn externe harde schijf met mijn laptop de connecteren, maar die verschijnt niet in finder.
Schijfhulpprogramma heb ik al geprobeerd, maar ook daar verschijnt die niet.
het lichtje van de schijf gaat wel branden, dus de schijf weet dat die er aan hangt.
Waarschijnlijk door onveilig te verwijderen, maar ik weet dus niet wat te doen. Help.

Reacties

 • QuintenQuinten    Moderator
  Heb je al andere poorten geprobeerd, een andere kabel, heeft jouw schijf extra stroom nodig? Als hij niet in schijfhulpprogramma verschijnt, is het inderdaad lastig. Hoe groot is de schijf, want het kan ook zijn dat je schijf gecrashed is en dus niet meer leesbaar, waardoor het niet meer te gebruiken is. Heb je al een andere computer geprobeerd (ook Windows)
 • Ik heb nog geen windows geprobeerd, maar als de schijf gecrasht is heb ik een groot probleem. Mijn database staat erop. Het is een disk mini, verdere info staat er niet op.
  Mijn andere externe schijf geeft aan dat het originele onvindbaar is, deze schijf komt wel in schijfhulp programma, alweer ook met een database op..
 • QuintenQuinten    Moderator
  Ik heb dit helaas ook al meegemaakt, een hele fotobibliotheek verdwenen. Maar je kan je harde schijf altijd versturen naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in data recovery (vind je voldoende van op het internet). Mocht de informatie van groot belang zijn dan is zeker zo'n herstelling het waard.
 • kan u mij ook helpen
 • QuintenQuinten    Moderator
  @natachadoornaert Kan je iets specifieker zijn en aangeven waar je hulp nodig hebt, of wat er niet helpt het de tips hierboven.
Log In of Registreer om te reageren.