Admin account verloren gegaan, hoe weer een krijgen?

Admin account is gewijzigd in standard account na laatste Sierra update. Omdat ik zo dom was maar 1 account te hebben heb ik nu alleen een standard account en kan zelfs EtreCheck niet installeren. Alle methodes die ik kon vinden om van mijn account weer een admin account te maken of een nieuw admin account te maken werken niet (meer). Onlangs is de methode via cmd-s noch dicht gezet. In elk geval heb ik alleen maar leesrechten onder root op de te mounten inhoud en kan AppleSetupDone niet verwijderen. Hier was onlangs nog verontwaardiging over dat die weg open stond, dat is namelijk een fors security risk. Apple heeft dat waarschijnlijk recent dichtgezet?
Ik heb nog geen recovery gedaan omdat ik niet zeker wist wat er dan met mijn data gebeurt. Ik weet ook niet of dat helpt.

Wie kent er nog een weg om weer een admin account te krijgen?

Peter

Reacties

 • QuintenQuinten    Moderator
  Vreemd, herstart eens de computer met comando R, open vervolgens een terminal venster via vensters. en type in resetpassword. Dan krijg je een venster met alle gebruikers, zit ie er tussen, dan kan je perfect de admin terug verandern van wachtwoord. Zie https://www.appletips.nl/een-vergeten-os-x-wachtwoord-wijzigen/
 • Ik zit met ditzelfde probleem, na update naar Big Sur. Heel internet al afgezocht incl. Apple forums en van alles geprobeerd. Geen oplossing werkt.

  Ik kan wel inloggen (gebruikersaccount) maar heb geen admin. rechten meer. Dus ik kan het hangslot niet ontgrendelen. Het lukte ook niet via Terminal. (Wat jij hier beschrijft Quinten lukte wel, maar dat was in mijn geval niet nodig: er verschenen twee accounts, waarvan ik van beide het pw weet (en ook mee kan inloggen) dus die wachtwoorden hoef ik niet aan te passen. Maar geen van beide accounts is dus beheerder. (Ja één account was het voor de installatie van Big Sur, maar daarna geen admin rechten meer).

 • Hier staat een methode om een nieuwe admin user aan te maken.

  https://lifewire.com/create-new-admin-account-for-login-issues-2259976

  Probeer dat eens. Als je een nieuwe admin user hebt aangemaakt, reboot en login met die nieuwe admin user. Vervolgens wijzig je je huidige user in een admin user.
  https://osxdaily.com/2016/08/03/turn-standard-to-administrator-account-mac-os/

  Log uit en log weer in met je huidige user. Als het gelukt is om je huidige user admin te maken, dan kun je evt. die nieuwe admin user verwijderen.
Log In of Registreer om te reageren.