Installatie oudere Java for OS X 2015-Java 6 lukt niet meer in High Sierra

December 2017 aangepast in macOS 10.13 High Sierra
Ik hoop dat iemand mij hier verder kan brengen. Sinds de update met High Sierra kan ik niet meer de oude java 6 (java for osx 2015) installeren op mijn MacBook Pro. Ik krijg de melding dat er al een nieuwere versie geïnstalleerd is. Voorheen lukte dat nog wel, dan werd de nieuwere versie vanzelf verwijderd door de oudere update.
Ik heb de oude versie nodig omdat ik nog met een oudere versie van InDesign (5) werk en deze daardoor niet opstart. Hoe kan ik deze geïnstalleerde nieuwere versie, waarvan ik niet kan achterhalen waar ik die kan vinden en welke versie dat dan is, verwijderen. Ik zie ook geen java paneel in mijn systeemvoorkeuren.
Ik weet ook niet of de Java Web Start app (locatie: system/library/core services/java web start.app) wel hetzelfde is als wat ik zoek.

Reacties

  • QuintenQuinten    Moderator
    Als je Indesign of Illustrator opstart. Krijg je normaal die melding te zien. Klik vervolgens op meer info... En dan word je gebracht naar een safari venster. (in Safari is helaas die functionaliteit niet goed werkende, de downloadknop is daar allesbehalve werkende en zichtbaar). Kopieer de url en plaats deze in een Firefox of Google Chrome browservenster. Daar kan je het downloaden.
Log In of Registreer om te reageren.