Titels in Foto’s

December 2017 aangepast in Algemeen
Ik heb de volgende vraag.
Ik heb dias gescand en die wil ik graag in fotos bibliotheek zetten en dan in albums. Die albums moeten dan dezelfde volgorde hebben als de dias. Die volgorde is op filenaam.
De volgorde in de albums is echter alleen op datum (oudste eerst of nieuwste eerst) of op titel. De gescande dias hebben allemaal dezelfde datum, dus op datum sorteren werkt niet. En de titel is niet hetzelfde als de filenaam. Weet iemand hoe je de fotos in een keer titels geven op volgorde? Of kan het alleen foto voor foto?

Reacties

  • Waarschijnlijk te laat voor u. Ik heb 2.750 dia's gescand en ze nummers gegeven zoals ze in de laders zaten. Dus Dia01.01 voor de eerste tot Dia55.50 voor de allerlaatste. Zo heb ik 55 mapjes met telkens 50 dia's in Foto's staan. Ik heb een document met lader en dia nummers en wat er op te zien is. Altijd mooi op volgorde en zeer gemakkelijk terug te vinden.
  • Bedankt voor de reactie.
    Maar ik bewaar niet alle dias en nummer ze dus opnieuw. Ik heb de meeste ook al in albums staan. Maar daar blijven ze niet op nummer staan. Zoals gezegd, sorteren kan alleen op datum of op titel. Niet op filenaam.
    Niettemin bedankt voor decsuggestie.
    Groet,
    Alfosn
Log In of Registreer om te reageren.