Ongewenst bericht: Deze verbinding is niet privé

December 2017 aangepast in macOS 10.13 High Sierra
Bijgaand (of vergelijkbaar) bericht ontvang ik sinds enige tijd, als ik een nieuwe site wil openen. Doorgaans als ik binnen een geopende site, via een link, een nieuwe wil openen. Dit heb ik op m'n iMac, iPad en iPhone en het gebeurt zo af en toe en niet bij alle sites. Wel zeer hinderlijk!
Het bericht vertrouw ik niet, maar ik kan er ook niets mee. Wie verzendt en verzint dit? Hoe kan ik dit ongedaan maken?

Reacties

 • QuintenQuinten    Moderator
  Dit is niet iets waar jij kan aan doen, enkel de website beheerder. Je hebt het alvast al eens horen passeren, maar Google is in Oktober gestart, met het straffen van websites, die je gegevens vragen (invulformulieren), zonder dat de websites secure (https) is. Dit is net het zelfde bij Apple Safari. Maar hier verschilt het schoentje, Apple heeft/wilt nog niet de exacte reden naar buiten brengen waarop zij zich baseren om deze melding te tonen. Wel is het zo dat ze zich baseren om de aantal onveilige verbindingen die ten opzichte van ander veilige verbindingen zich op een website bevinden. (http verbindingen tegenover https verbindingen, op een website die achter je gegevens vraagt).

  Waar Google Chrome dus je via de titelbalk duidelijk maakt dat de site niet veilig is, laat Apple Safari je niet toe de website niet te bezoeken.

  Je kan deze websites wel nog steeds bezoeken. Klik hiervoor links onderaan op het linkje om de details te bekijken en vervolgens de website toch te bezoeken.
 • Ik heb een tijdje geleden hetzelfde probleem gehad. Bij mij lag het aan de beveiliging van Kaspersky. Ik heb contact met hen opgenomen en ze kwamen met bijgevoegde oplossing. Sindsdien heb ik geen problemen meer.
 • Aan Quinten:
  Dank voor je reactie. Niet dat ik helemaal begrijp wat je zegt, maar wel dat ik zo’n ‘verdachte’ site mag openen. In dit geval ging het om een heel onschuldige site t.w. van de Libelle (!). Maar het lukte niet. Ik krijg ‘the requested URL was not found etc’. Wat ik ook niet begrijp is dat ik op de computer van mijn echtgenote, met ook iPhone en iMac, deze problemen niet heb.

  Aan jogorissen:
  Ook bedankt. Ik gebruik echter Kampersky niet. Trouwens ik begrijp dat deze Russische club her en der niet wordt vertrouwd, wegens mogelijke spionage-activiteiten!? Fake News?
 • QuintenQuinten    Moderator
  Dat hangt volledig van Safari en Apple af, mits ze niet willen zeggen hoe dat komt, blijft het een raadsel. Ik heb dit ook al voorgehad.
 • Tja, ik heb dit probleem ook opeens, alleen krijg ik niet zo'n linkje in beeld waarop je kan klikken en de website toch bezoeken. Wat nu????
 • malwarebytes voor mac eens draaien
Log In of Registreer om te reageren.