iPhone 4S: Vele problemen (batterij, geen netwerk te vinden, momenteel vastgelopen)

May 2014 aangepast in Hardware problemen
Hallo,

Ik ben Rick. Heb een iphone 4s van ongeveer een jaar oud. Sinds dat ik mn iphone overnam van mn broer, wist ik al dat er problemen waren met de batterij van mijn mobiel. Mijn mobiel viel dan ook regelmatig uit bij 20% batterij. Echter ging dit afgelopen week erg goed, hij is geen een keer uitgevallen boven de 5% batterij.
Nu zat ik gisteren op de youtube app, toen ineens mijn wifi netwerk verdween, aangezien ik de dag ervoor al wat problemen had met mn wifikastje, dacht ik dat het daaraan zou liggen, maar mijn wifi leek in orde te zijn. Ik heb even naar mn iphone gekeken, en besloot te kijken of mijn ipod touch 4 de wifi wel kon vinden. Mijn ipod vond het wifi-netwerk wel en kon gewoon verbinding maken terwijl mijn iphone dit nog steeds niet kon. Vanochtend werd ik wakker, en deed de iphone het gewoon weer zoals hij het eerder deed, dus ik dacht dat er niets aan de hand was. Vanmiddag om 5 uur herhaalde hetzelfde probleem zich weer. Weer geen wifi. Verder had iedereen bij mij hier thuis wel gewoon wifi, dus het ligt aan de iphone. Sinds 5 uur, kon ik niks meer via wifi ofzo doen, mijn iphone zat toen op 40% batterij. Als ik op de "instellingen" app drukte, dan liep mn telefoon vast en kon ik pas na een halve minuut de app verlaten. Nu bedacht ik de iphone uit te zetten en dan weer opnieuw op te starten, maar toen kwam het volgende probleem: ik kon mn iphone niet uit zetten. Ik heb geprobeerd op het knopje aan de bovenkant van mijn iphone (gewoon knopje inhouden totdat die uitgaat of vraagt of ik de iphone uit wil zetten), hij reageerde niet (alleen ging hij gwn in de stand-by stand). Om 12 uur (snachts) was ik er klaar mee. Wat mij toen opviel, is dat mijn batterij, nog steeds op 40% stond, aangezien ik niet geloof in een magische telefoon, vraag ik me af wat er mis is met de batterij, want ik heb zeker nog een uur op de iphone gezeten om allerlei dingen op te checken. Ik besloot uiteindelijk te proberen alle instellingen te gaan wissen. Nadat mn telefoon weer een aantal keer was vastgelopen, heb ik rond half 1 het voor elkaar gekregen om via instellingen, naar algemeen te gaan, dan stel opnieuw in, en dan wis alle instellingen te doen. Nu begon mn iphone met het wissen van de instellingen en zag ik het apple tekentje met het laadbalkje eronder verschijnen. Hij begon met laden, maar hield meteen weer op. Nu, kijkende naar mijn mobiel, om 02:21 uur, is het laadbalkje nog geen millimeter verder gegaan, dus is hij weer vastgelopen. Wat mij nog het meest verbaasd, is dat de batterij niet leeg is... -_-

Heeft iemand die in ieder geval 1 van de problemen weet op te lossen? Of weet iemand of dit achtereenvolgende problemen zijn die zich vaker voordoen bij een iphone?

Mvg,
Rick

Reacties

 • Nog kleine toevoeging:
  Ik heb naast het knopje boven op de iphone, ook nog geprobeerd de iphone uit te krijgen via assistive touch. Ook dit is mislukt...
 • timoshatimosha    Moderator
  Een heel lang verhaal maar toch ontbreekt er wat cruciale informatie:

  1) Welke versie van iOS staat er op die iPhone 4S?
  2) Staat er een jailbreak op dat toestel? Sommige symptomen lijken daar wel op te wijzen.
 • Er staat iOS 7.0.3 op. Mijn iphone is niet gejailbreakt, dat is die nog nooit geweest. Hij is inmiddels weer aan (ik heb de batterij leeg laten lopen toen weer opgeladen). Nog steeds geen wifi en ik kan hem niet meer uitzetten.
 • timoshatimosha    Moderator
  Herstel de iPhone met iTunes naar iOS 7.0.4. Kijk na het herstel na of Wi-Fi wel werkt. Als dat het geval is kan je een iTunes/iCloud backup terugzetten.
 • January 2014 aangepast
  Is goed, zal het ff proberen, dan kom ik wel terug met het resultaat!
 • Ik heb de iphone geupdate naar iOS 7.0.4. Heeft ongeveer een uur geduurt, maar doet er niet toe denk ik...
  Ik kan mijn iphone weer uitschakelen, dus er is een probleem opgelost! Het wifi probleem is echter nog niet opgelost... Als ik naar instellingen ga, zie ik dat mijn wifi uit staat... Als ik erop klik, dan heb ik niet de mogelijkheid om het bolletje naar "aan" te verplaatsen. Ik heb geprobeerd om van onder naar boven te sliden, zodat je dat menu ziet waar je wifi, flitser, bluetooth enzo aan kunt zetten. Daar heb ik wifi aangezet, maar dan werkt t nog niet. Het is alsof wifi is uitgeschakeld ofzo...
 • timoshatimosha    Moderator
  Jij hebt blijkbaar een probleem dat vaker optreedt bij de iPhone 4S. Namelijk een defecte Wi-Fi/Bluetooth radiochip. Dit probleem kan spontaan optreden zoals beschreven in jouw openingsbericht of ook na een iOS update.

  Om één en ander uit te sluiten kan je nog eens proberen of Bluetooth werkt. Indien BT ook niet werkt zal er niets anders opzitten dan garantie te claimen. Aangezien de iPhone 4S slechts één jaar oud is kan je garantie claimen bij de winkel/provider waar het toestel gekocht is.

  Dit specifieke probleem is trouwens bekend bij Apple.
 • Oke. Bluetooth doet t idd ook niet. Bedankt in ieder geval voor je hulp!

  Rick
 • Hey,
  Ik heb een probleem met mijn Iphone 4s. Er komt geen geluid uit mijn iphone als men muziek afspeelt komt er geen geluid uit ik heb van alles geprobeerd maar niets helpt als ik op het volume knopje duw verschijnt alleen het bel symbool maar zonder de balkjes van luid naar stil wat moet ik doen ?

  Greetz R.D
 • De telefoon met schuif aan de linker zijde naar boven zetten, misschien staat die op stil?
 • De Wifi problemen los je zelf niet op.
  Er is maar een manier en dat is retour Apple.
  Als hem via Apple Nederland gekocht hebt ,aanmelden volgende dag word hij keurig opgehaald en binnen vijf dagen een ander.
  Niet via Apple NL dan ben je afhankelijk van de zaak of provider waar gekocht.
  Die van mij is twee keer gratis vervangen toestel is bijna twee jaar oud.
 • May 2014 aangepast
  @Raniadhondt
  Probeer eens je oortelefoon te plaatsen. Kan zijn dat de telefoon 'denkt' dat er een oortelefefoon is aangesloten. Door deze goed te plaatsen en weer te verwijderen, kan het probleem opgelost zijn.
 • Beste heren,

  Mijn dochter heeft een probleem met haar iphone 4S en wel dat er plotseling geen wifi meer mogelijk is en bluetooth werkt ook niet meer. Ze heeft hem niet geupdate voor dit gebeurt is dus daar kan het niet aan liggen. Heb ook al geresed etc. Heb op jullie forum gekeken en het zou kunnen zijn dat de wifi radio chip stuk is. Heeft iemand hier ervaring mee en zo ja kun je het zelf vervangen of laten maken en wat hiervan en de kosten hiervan zijn? Het toestel is 3 jaar oud dus heb geen garantie meer denk ik al is het een veel voorkomend probleem lees ik en is ook erkend door Apple zoals ik begrepen heb.

  Graag hoor ik van jullie.

  Groet Peter
 • timoshatimosha    Moderator
  @pieterwillemse

  De Wi-Fi/Bluetooth radiochip kan je alleen maar zelf vervangen:
  1) Je voldoende kennis hebt van HF-techniek;
  2) Je een nieuwe radiochip ergens kan vinden;
  3) Je de juiste apparatuur hebt om een SMD-chip te desolderen en opnieuw te solderen.

  Er zijn gespecialiseerde bedrijven die dat kunnen. Soms is een reflow van de radiochip al voldoende.
 • ik heb een enorm groot probleem.
  laatst viel mijn mobiel uit omdat hij leeg was nou dat gebeurt wel eens maar nadat ik hem had opgeladen (watt bij mij meestal rond een half uur duurt) kreeg ik hem niet aan.
  nadat ik hem opnieuw aan de oplader legde kreeg ik hem wel weer aan na 10 minuten alleen maar het Apple icoontje te zien. ik krijg hem niet aan als ik hem in de oplader doe als hij in de oplader zit blijft hij rond de 2 minuten aan en geeft hij het weer op. de dattum en tijd blijft veranderen en soms knippert mijn scherm. wij denken dat het aan de accu ligt. hebben wij hier gelijk in en wat kunnen we hier aan doen
 • QuintenQuinten    Moderator
  August 2015 aangepast
  Kan je me eens vertellen welke iOS versie je iPhone heeft (iPhone 4S heeft problemen gehad met 8.2 geloof ik, waarbij de gsm een foutief baterijpercentage gaf en dan uitviel. Enkel was toen een adapter de oplossing). Heb je ook al eens aan gedacht je gsm eens via iTunes te herstellen?
Log In of Registreer om te reageren.