Ongewenst telefoneren, broekzakgesprek

October 2017 aangepast in iOS 11
Wat me nog regelmatig overkomt en andere iPhone gebruikers ook, is dat je bij contacten of gemiste oproepen maar iets hoeft aan te tippen er direct een oproep-verbinding wordt gemaakt. Ook als je na een gesprek de iPhone opbergt gebeurd dat vaak bij favorieten omdat je dan na beëindiging gesprek je onbewust met je vinger over die contacten heen kan wipen. Dat komt zo vaak voor, dat hier al een nieuw Nederlands woord voor in omloop is : "broekzakgesprek" Meestal met sorry er voor. Heel eenvoudig te voorkomen als er vooraf eerst een melding komt die je moet bevestigen. Net zoals je bij verwijderen contacten, mails of afspraken je ook die vraag vooraf gesteld krijgt.
Zou een grote verbetering zijn dat als gekozen wordt voor een telefoon of Whatsapp gesprek, er dan eerst de melding komt "verbinding maken" die je dan wel of niet kan bevestigen. Dat voorkomt een hoop ongewenste "sorry" gesprekken, en ongewenste afluisterpraktijken.

Reacties

  • Broekzakgesprek is geen nieuw woord, maar al zo oud als de mobiele telefoon. Vroegûh had een mobieltje fysieke toetsen. Voordat je je mobiel in je zak kon steken, moest je je toestel op 'toetsblokkade' zetten, anders kon het voorkomen dat je ging 'broekzakbellen'. En in tijden dat mobiel bellen nog per minuut werd afgerekend, was dat erg zonde.

    Eigenlijk heb ik er sinds 2009 (iPhone 3G) geen last meer van.
Log In of Registreer om te reageren.