Powerbank voor iPhone, iPad en MacBook?

June 2017 aangepast in Algemeen
Kan iemand mij adviseren wat voor powerbank ik zou kunnen kopen voor een smartphone, tablet en laptop (alles Apple) ? Annette

Reacties

 • QuintenQuinten    Moderator
  Eerst en vooral kan je eens naar de winkel gaan zelf.

  Op de verpakkingen staat er telkens de maximale aantal keer dat je een powerbank kunt gebruiken voor een smartphone op te laden, voor deze volledig plat is. Dit is een gemiddelde schatting op basis van de meest gebruikte smartphone batterij.

  de iPhone heeft een voltage van 5W nodig, de iPad heeft 12W nodig. Maar een powerbank zal niet zo veel kunnen uitsturen dus zal het opladen bij en iPad langer duren.

  De laptops van Apple variëren van 29W tot 87W. + een laptop heeft ook nog een stekker nodig (de nieuwe generatie MacBook Pro kan worden opgeladen worden via USB-C maar daarbij moet de stroom ook sterk genoeg zijn 61W of 87W.

  Nog eventjes meer technische uitleg om eventjes te weten. In de types USB zijn er nog verschillen zo kan USB 2.0 maximaal 500mA stroom leveren bij 5V en usb 3.0 kan 900 mA leveren bij 5V. USB 3.1 is nog sterker en gaat tot 2000mA.
  Kort samengevat, Hoe nieuwer het USB type, hoe sneller je toestel kan opladen.

  Nu even over de laptop, daar heb je een grotere powerbank (eerder bak) voor nodig. Deze bestaan, en zijn groter, niet erg handig dus en ook nog eens zwaar.

  Zie:

Log In of Registreer om te reageren.