Ervaring met Parallels Desktop op MacBook Pro 2016?

January 2017 aangepast in macOS 10.12 Sierra
Heeft iemand al ervaringen met Parallels (laatste versie) op de MacBook Pro 2016 met Touch Bar in combinatie met Sierra en wil deze ervaringen delen? Dank!

Reacties

 • Ik heb een MacBook Air met Parallels i.c.m. Sierra. Wat wil je delen, Berend?
 • Ik heb wel een probleem en misschien kan mij iemand daarmee helpen.
  Ik had een MacBookAir met een geheugen van 4GB en dat was te weinig om Parallels daarop te draaien. Windows kon niet alle updates voltooien, want dan gaf hij de melding, dat ik te weinig geheugen heb.
  Sinds afgelopen zaterdag heb ik een nieuwe MacBookAir met 8GB. In de Apple-winkel hebben ze alle gegevens van de oude naar de nieuwe Mac overgezet. Maar ik krijg weer dezelfde melding van Windows, dat er te weinig geheugen is om updates te installeren.
  Nu weet ik het niet meer. Help!!!
  Alvast bedankt.

 • timoshatimosha    Moderator
  February 2017 aangepast
  In de instellingen van de Windows virtuele machine moet je minstens 4 GB aan geheugen toewijzen. Stop alle macOS applicaties die je niet nodig hebt alvorens de Windows VM te starten.
 • @jogorrissen, ik ben op zoek naar ervaringen van gebruikers die specifiek met de genoemde combinatie werken. Aangezien de MBP2016 nieuwe hardware-componenten heeft, bijvoorbeeld de touchbar en Thunderbolt 3, ben ik benieuwd hoe Parallels hierop werkt. Ik realiseer me dat specifieke TB3 randapparatuur nog niet veel beschikbaar is. Ik ben in afwachting van monitoren die hierop kunnen worden aangesloten (nee, niet de LG van €1.000 p/st!), maar alle info is toch welkom. Maar natuurlijk ben ik ook zeer benieuwd naar jouw gebruikerservaring met betrekking tot performance, randapparatuur zoals printer, beeldscherm etc., kortom je algehele ervaring. Dank! PS: uit het advies van Timosha naar aanleiding van jouw oproep concludeer ik (wellicht iets te kort door de bocht, maar toch..) dat installatie en instellingen van Parallels niet een fluitje van een cent is voor optimale werking. Misschien dat hier ook iets over kan worden gemeld.
 • Timosha, bedankt. Dat was de oplossing. Ik heb het aangepast in de VM en Windows heeft net alle updates geïnstalleerd.
  Mijn oprechte dank.
 • @berendvy , tot nu toe ben ik tevreden met Paralles. Het is inderdaad niet alles even gemakkelijk, maar hier in dit platform krijg je toch wel genoeg steun.
  Met de instellingen in de VM is het inderdaad niet eenvoudig, maar ik ben ook niet zo'n specialist op dit gebied. Alles is in het Engels en met die vaktermen heb ik eerlijk gezegd wel eens moeite. Maar m.b.v. dit platform hoop ik er altijd uit te komen.

  Wat de printer betreft kan ik je zeggen, dat die prima functioneert i.c.m. Windows.
  Mocht nog meer willen weten laat het me dan even weten.
 • @jogorissen, bedankt tot zover en ook voor je aanbod.
Log In of Registreer om te reageren.