Mail iMac loopt vast

January 2017 aangepast in Algemeen
Bij het opstarten van mijn mail op de imac, loop het programma vast (laat de nieuwe berichten wel zien, afzender en onderwerp maar laadt de inhoud niet, loopt vast, reageert nergens in het programma meer op). Ik kan alleen met forceer stop het programma afsluiten. Soms gaat het daarna wel weer goed, maar meestal niet. Weet iemand een oplossing voor dit probleem?

Reacties

  • QuintenQuinten    Moderator
    Het beste wat word aangeraden is in eerste instantie een Mailbox selecteren, en dan kiezen voor Postbus ▸ Bouw opnieuw op.

    Helpt dit nog niet kies je voor Mail ▸ Voorkeuren... ▸ Weergave ▸ Vink uit: Laad extern materiaal in berichten. En vervolgens ga je naar berichten ▸ Verwijder bijlagen.

    Maar in het echte extreme kan je het volgende nog doen, (in combinatie met de vorige). Verwijder de Mailaccounts en voeg die opnieuw toe (Mail ▸ Voorkeuren... ▸ Accounts).

    Werkt dit nog steeds niet kan je in Finder kiezen voor Ga ▸ Ga naar map..., plaats volgende regel in het venstertje ~/Library/Mail en verwijder de volledige inhoud van deze map.
Log In of Registreer om te reageren.