Waar staan foto's van iPhoto?

December 2013 aangepast in OS X 10.11 of eerder
Ik heb zonet via mijn canon mijn foto's mooi in Iphoto geïmporteerd. Nu is mijn vraag waar kan ik deze ergens gewoon via finder terugvinden?

Reacties

 • timoshatimosha    Moderator
  December 2013 aangepast
  Rechts klikken op de iPhoto Library en dan "Show Package Contents" kiezen. De iPhoto Library is een geïndexeerde bibliotheek en daar ga je beter niet te veel met Finder in knoeien.
 • En voor individuele foto's geldt: Archief->toon in Finder.
 • Best wel goed opletten wat je daar allemaal doet met die foto's, kwestie van je iPhoto bib niet overhoop te halen…
  Foto's kan je anders gewoon vanuit iPhoto slepen naar een andere map en daar wordt dan een kopietje van gemaakt.
 • Oké bedankt ... het is de bedoeling dat ik de foto's van mijn Macbook nu op een externe HDD zet. Hoe doe ik dit het beste? Moet ik mijn albums dan ook opnieuw aanmaken omdat de locatie van de foto's dan veranderd?
 • timoshatimosha    Moderator
  December 2013 aangepast
  In dat geval kan jet beste de iPhoto Bibliotheek verhuizen naar die externe HDD. Na het verplaatsen houd je de Option (Alt) toets ingedrukt tijdens het opstarten van iPhoto en kies je de verplaatste bibliotheek.

  http://support.apple.com/kb/PH2506?viewlocale=nl_NL

  De externe HDD zou wel in HFS+ moeten geformatteerd zijn.
 • December 2013 aangepast
  Oké ga ik proberen zodra mijn HDD geformateerd is. Is het goed als ik deze formateer als FAT32 zoals men hier adviseeerd => http://www.switch.be/nl/faq-artikel/19/68/hoe-kan-ik-een-schijf-formatteren-voor-gebruik-in-windows-e769n-mac-os-x.html

  Het is de bedoeling dat ik de HDD kan gebruiken op mac en windows

  Ter info, als ik opnieuw foto's importeer van mijn fotocamera komen deze dan ook automatisch op die HDD te staan als deze aangesloten is?
 • timoshatimosha    Moderator
  December 2013 aangepast
  Ik zou die externe HDD niet formatteren in FAT32. Mij zijn problemen bekend met een Aperture Library op een FAT32 externe HDD. De Aperture Library werkt ongeveer hetzelfde als de iPhoto Library.

  Heb je dan een speciale reden om FAT32 (met een maximale bestandsgrootte van 4 GB) te gebruiken ipv. HFS+?

  Zodra je de iPhoto Bibliotheek op de externe HDD gekozen hebt als "default library" komen alle imports in die bibliotheek.
 • Op de website van Switch is mij aangeraden om naar FAT32 te formateren om zowel op windows als op mac te kunnen gebruiken. Is dit met HSF+ dan ook mogelijk misschien?

  Hoe zit dat dan als ik mijn HDD niet heb aangesloten en ik toch foto's importeer van mijn fotocamera? Gaat hij dan gewoon een nieuwe bibliotheek aanmaken of is het programma zo slim om deze even opzij te schrijven en zodra de HDD aangesloten is, daarop up te loaden? :P
 • timoshatimosha    Moderator
  December 2013 aangepast
  Op de website van Switch wordt niet gesproken over een iPhoto bibliotheek die veel groter kan zijn dan de maximale 4 GB van FAT32. Windows computers kunnen zonder extra drivers geen HFS+ HDD lezen.
 • Dus wat is dan de concrete oplossing? :P

  & hoe zit het met de vraag waar iphoto de foto's importeert indien de HDD niet aangesloten is, maakt hij dan gewoon een nieuwe bibliotheek aan?
 • timoshatimosha    Moderator
  December 2013 aangepast
  Als je die externe HDD absoluut ook op een Windows computer wil gebruiken kan je nog steeds de HDD in HFS+ formatteren. Je hebt dan wel HFS+ drivers voor Windows nodig:

  http://www.paragon-software.com/home/hfs-windows/

  Het omgekeerde kan ook. De externe HDD in Windows NTFS formatteren en dan op de Mac NTFS drivers installeren:

  http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/

  Als de externe HDD met de default iPhoto bibliotheek niet aangesloten is zal iPhoto een nieuwe lokale bibliotheek aanmaken. Of dat allemaal handig is, een lokale en externe bibliotheek, is een ander verhaal.

  http://support.apple.com/kb/PH2505?viewlocale=nl_NL
 • Oké bedankt! Ik heb nu antwoord op al mijn vragen .. ik weet voldoende, er mag een slotje op dus ;) ..

Deze discussie is gesloten, reageren is niet meer mogelijk.