Adobe Flashplayer (23.0.0.185) verdwenen van iMac

October 2016 aangepast in OS X 10.11 El Capitan
Adobe Flashplayer is verdwenen uit Programma's, staat wel nog vermeld in systeemvoorkeuren en bij de plug-ins van Safari.
Ik heb geprobeerd een nieuwe versie te installeren maar stuit bij stap 3 op Adobe's aanbod om in te loggen voor een abonnement op hun foto's (á raison van een stevige maandelijkse prijs!!!)
Als ik dit niet doe wordt de flashplayer niet geinstalleerd en ben ik weer aan het begin (geen player)!
Ik las dat Apple deze app geblokkeerd heeft, maar hoe ik hem terug krijg vertelt men niet.
Ik gebruik Mac 10.11,6 en Safari 10.0 (1162.1.50.0.10)

Graag advies over wat te doen in deze.
Alvast bedankt.

Reacties

 • WesleyWesley    Beheerder
  Apple heeft in macOS Sierra gewoon de toegang in safari geblokkeerd, meer info: https://www.appletips.nl/macos-sierra-flash-inschakelen/

  Je kunt altijd flash opnieuw downloaden en installeren via de adobe website.
 • Ik heb El Capitan!
 • Ik weet niet waar op de site van Adobe je geweest bent, maar de download link voor Flash is hier: https://get.adobe.com/nl/flashplayer/

  Ik heb in Safari en Firefox geen Flashplayer meer geïnstalleerd, er zijn te vaak veiligheidsproblemen mee. Aangezien veel sites tegenwoordig html5 ondersteunen is het ook niet meer nodig om Flash ondersteuning te hebben. Voor die enkele site die toch Flash nodig heeft gebruik ik Chrome als browser. Daar wordt Flash up to date door Google gehouden.

  Als je toch Flash wil installeren, ga naar:
  https://get.adobe.com/nl/flashplayer/

  Kies daar "Nu installeren"
  Dan wordt er een installer-bestand naar je downloads map gedownload AdobeFlashPlayer_23_a_install.dmg, hierop dubbelclicken en click dan op Install Adobe Flash Player. Je krijgt de melding of je het zeker weet, click dan op open, geef je wachtwoord in en kies de upgrade manier en hierna wordt de plugin in je browsers geïnstalleerd.
 • Hi Cor,
  Dank voor je reactie.
  Inmiddels is het probleem opgelost,
  ik heb Flash op mijn Mac terug via Ontwikkel-Gebruikersagent, dat werkt prima en ik hoef Adobe dus niet meer te installerenn! Voor de sporadische site wil ik Flash wel kunnen gebruiken!
  Van je collega vernam ik dat Apple flash uitgeschakeld heeft voor Sierra, ik gebruik El Capitan en die is dus, kennelijk, zonder bericht hiervan,eveneens uitgeschakeld.

  Prettige dag verder, en nogmaals bedankt voor je assistentie!
  Celest
Deze discussie is gesloten, reageren is niet meer mogelijk.