Wit scherm opstarten iMac

RvERvE
September 2016 aangepast in Hardware problemen
Ik heb regelmatig bij het aanzetten van mijn iMac een geheel wit scherm. Op de achtergrond hoor ik de normale opstartgeluiden, maar er verschijnt geen enkel logo of inlogscherm. Zet ik de Mac weer uit en vervolgens opnieuw aan, dan krijg ik mijn normale inlogscherm. Meestal start de Mac probleemloos op, maar het aantal keren dat het fout gaat met een wit scherm neemt de laatste weken toe. Wie kan mij een oplossing bieden?

Reacties

 • September 2016 aangepast
  probeer eens een Diagnostische informatie van Apple starten:

  het zijn 2 links heeft alleen te maken van welk bouwjaar de machine is.

  https://support.apple.com/nl-nl/HT202731

  https://support.apple.com/nl-nl/HT201257

  hoop dat het voor je lukt succes Frank
 • Bedankt voor de info, Frank. Het mij echter niet gelukt. Ik heb een Mac uit 2011, en moet dus bij het opstarten de D-toets ingedrukt houden voor de Apple Hardware Test (AHT). Een paar keer geprobeerd, maar steeds kom ik (met meer vertraging dan normaal bij het opstarten) in het gewone opstartscherm terecht i.p.v. bij het testsymbool.
 • Hoi
  Ik heb dit vorig jaar ook gehad ,wit scherm bleef en na herstelling bleek de grafische kaart defect ,maar werd door Apple gratis vervangen,deze iMac is van juni 2011
 • Ik heb het even nagekeken, maar ik blijk een ander type grafische kaart te hebben dan het type dat de storing veroorzaakte en door Apple kosteloos vervangen is. Dus daar kan de oorzaak van het witte scherm bij het opstarten niet in zitten. Nog andere tips voor eventuele oorzaken en hoe deze te verhelpen?
 • Ik heb er ook last van gehad op mijn MAC Pro van 2010, bij mij was de oplossing het vervangen van de batterij op het moederbord door een MAC reseller. en de computer start weer gewoon op.


Log In of Registreer om te reageren.