Externe monitor voor MacBook Pro.

June 2016 aangepast in Algemeen
Afwachtende op de nieuwe MBP (uitsluitend met USB-C aansluitingen) ben ik me alvast aan het oriënteren op 2 extra externe monitoren. De meeste hebben geen USB-C aansluiting en is een verloop dus noodzakelijk. Gaat dit ten koste van de beeldkwaliteit? De Eizo FlexScan EV2750 krijgt hele goede recensies (geen USB-C). Heeft iemand ervaring met dit scherm? Wie kan en wil iets roepen over deze onderwerpen? Thanks!

Reacties

 • QuintenQuinten    Moderator
  Geen ervaring met USB-C, maar als je kijkt naar de data snelheid is dit 10Gbps 2 maal sneler dan USB 3.0. Technisch is USB-C ook beter bekend als USB 3.1 maar dat terzijde. Maar met het aansluiten van een USB 3.0 kabel zal je niet de snelheid halen (5Gbps) halen als USB 3.1.

  Apple bied op zijn laatste toestellen en kabels ondersteuning voor HDMI 2 poort alleen word dit ondergeklokt door de processor en kan het een 4K scherm met maximaal 30 GHz ondersteunen en geen 60 GHz.

  HDMI 2 heeft een snelheid van 18,0 Gbps (maw 6 per kleurkannaal). Door de conversie via USB-C heeft dit een vertraging, en zal die computer wel 4K schermen kunnen ondersteunen maar niet in volle power. Verder moet je ook rekening houden, als je een conversie kabel gebruikt zoals die van apple en je sluit hier nog andere apparaten op aan zal dit ook een vertraging betekenen.

  Wat dus die vertragingen betreft. De poort zal wel nog het scherm kunnen bedienen maar dit kan betekenen dat de data die er door gaat, iets minder gaat. Veel merken willen graag prijken met hun snelheid (vertraging), maar dit allemaal verwaarloosbaar voor het blote oog.
 • @Quinten, dank je wel voor je (technische) reactie. Verloopkabels heeft dus consequenties voor de snelheid, maar de vertraging die ontstaat is niet of nauwelijks waarneembaar. Dus kan met een gerust hart voor deze "conversie" worden gekozen. Een juiste samenvatting?
 • QuintenQuinten    Moderator
  Ja zo is dat
Log In of Registreer om te reageren.