iCloud Foto-bibliotheek (processorgebruik MacBook).

March 2016 aangepast in Algemeen
Eeder heb ik op dit forum een vraag gesteld over absurde processorbelasting (http://genius.appletips.nl/discussion/2901/processorgebruik-macbookpro#latest) waarop ik helaas geen enkele reactie heb ontvangen. Ik kan inmiddels melden dat ik sterk de indruk heb dat de processorbelasting wellicht te maken heeft heeft met het bijwerken van de lokale Foto-bibliotheek met de iCloud-bibliotheek. Als ik namelijk de bibliotheek een andere naam geef dan keert de rust terug. Overigens is het zo dat de lokale bibliotheek (met de originele naam) niet is bijgewerkt met de foto's uit de Cloud, maar waarom deze niet wordt bijgewerkt is mij een raadsel. Ruim een etmaal heb ik de laptop aan laten staan zonder enig resultaat (behalve het blijven loeien van de fan). Ook heb ik een restore uitgevoerd van een eerdere bibliotheek maar dit zonder resultaat. Iemand een idee? Overigens @Wesley, heeft het probleem misschien een link naar dit probleem?? http://genius.appletips.nl/discussion/2860/cleanmymac-heeft-gezichten-uit-fotos-voor-os-x-verwijderd#latest
Ik hoop op reacties, thanks!

Reacties

 • Het processorgebruik van mijn MBP is dermate hoog dat mijn fan op hoge toeren blijft draaien.
  In "Activiteitenweergave" staan 2 processen bovenaan welke het probleem veroorzaken namelijk, VTEncoderXPCService en com.apple.photos.VideoConversionService.
  Als ik deze processen deactiveer (het processorgebruik staat dan op ongeveer 5%) dan worden deze na korte tijd weer vanzelf geactiveerd met als gevolg weer een loeiende fan en trage MBP.
  Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?
  Alvast zeer bedankt!!
 • timoshatimosha    Moderator
  Discussies samengevoegd.
 • Hoi @Timosha, bedankt voor de samenvoeging..... Ik ben zeer benieuwd naar je inhoudelijke reactie, gezien jouw kennis van zaken stel ik dit zeer op prijs. Bedankt!
 • Nog een aanvullende vraag: is het misschien zinvol een nieuwe bibliotheek aan te maken? Maar wordt deze dan wel bijgewerkt met alle foto's uit de icloud-bibliotheek, of wordt de iCloud dan leeggemaakt omdat in de lokale bib niets staat?
 • timoshatimosha    Moderator
  @berendvy

  Ik gebruik de iCloud Fotobibliotheek niet en heb daar dus ook geen ervaring mee.
 • WesleyWesley    Beheerder
  iCloud kan alleen gebruikt worden in de Systeembibliotheek van Foto's voor OS X. Een nieuwe aanmaken kan dus wel, maar iCloud kun je nooit gebruiken in deze bibliotheek. Misschien komt het door het 'rommelen' dat er nu een aantal dingen corrupt geraken, je kan alleen OS X opnieuw installeren, maar dit is geen garantie. http://www.appletips.nl/os-x-opnieuw-installeren-zonder-je-gegevens-te-verliezen/
Log In of Registreer om te reageren.