Clean install El Capitan, foutmelding bij wissen harde schijf

Mijn macbook pro komt uit 2011 en het werd eens tijd alle rotzooi er af te gooien en hem opnieuw te installeren. Hij is nu erg traag namelijk. Dus ik heb braaf alle stappen gevolgd van jullie tip: http://www.appletips.nl/een-mac-opnieuw-installeren-met-os-x-el-capitan-clean-install/
Echter, als ik probeer mijn harde schijf te wissen krijg ik een foutmelding. In de bijgevoegde afbeeldingen is te zien dat ik de juiste schijf selecteer en dat ik een foutmelding krijg.
Ik heb al contact gehad met jullie via facebook. Mijn contactpersoon heeft mij laten checken of de FileVault uit staat (staat uit) en de fsck -fy code laten toepassen in de safe modus. Maar ook daarna wilt hij de schijf nog niet wissen.

Kunt u mij verder helpen?

Alvast bedankt!

Reacties

 • En kun je Macintosh HD eerst wissen ? Of lukt dat ook niet ?
 • Dat durf ik niet te proberen omdat in de handleiding duidelijk staat dat je dit niet moet doen.
 • QuintenQuinten    Moderator
  Je mag Macintosh HD wissen, hierna herstart je de computer en installeer je OSX opnieuw, zo is je computer weer volledig als nieuw. Hier wat uitgeschreven in stap 6 http://www.appletips.nl/een-mac-gereed-maken-voor-verkoop/
 • 'Gebruik je OS X El Capitan of hoger, klik dan hier om je Mac opnieuw te installeren.' Als ik hier op klik kom ik op de pagina die ik al aanhield om de harde schijf te wissen. Deze dus: http://www.appletips.nl/een-mac-opnieuw-installeren-met-os-x-el-capitan-clean-install/
  En dat werkt dus niet.

  Je zegt dus dat ik tegen de instructies in toch 'Macintosh HD' moet wissen? Volgens de instructies zou ik de bovenste schijf moeten wissen waar het driehoekje voor staat.
  In de reacties op de pagina zie ik dat sommige mensen per ongeluk wel 'Macintosh HD' hadden gewist, en daarna het probleem hadden dat hun harde schijf niet meer zichtbaar was.

  Ik wil dus echt zeker weten welke schijf ik moet wissen voordat ik het doe!
 • WesleyWesley    Beheerder
  February 2016 aangepast
  Op moment van schrijven was het de bovenste en ging het gewoon niet met de onderste. Vreemd want in voorgaande versies was het steeds omgekeerd, misschien komt het door de updates. Volgende week zal ik op een oude Mac eens kijken of er een verschil zit en het nu toch de 'onderste' Macintosh HD moet worden..

  Op verschillende fora zeggen ze het ondertussen Macintosh HD wissen i.p.v. de bovenste..
 • Je kunt de schijf pas wissen als je in het herinstallatie proces zit anders zal het je niet lukken. Het is maar een tip.
 • Bedankt!

  @Wesley , het zou heel erg fijn zijn als je dat zou kunnen checken! Bedankt!
 • WesleyWesley    Beheerder
  Het probleem is gevonden, het is Macintosh HD dat je moet selecteren tijdens het wissen. (zoals het dus voorgaande jaren ook gewoon kon) Dat is geen probleem, eventueel nog een video ter bevestiging:
 • Geweldig bedankt!!
Log In of Registreer om te reageren.