Apple Byte #10: Eigenaars van een iPhone met 16 GB voelen zich belazerd.

QuintenQuinten    Moderator
Apple blijft iPhone's uitbrengen waarbij de opslagcapaciteit 16GB bedraagt, echter blijkt er maar 10,9 GB beschikbaar te zijn. Kopers die een iPhone willen en de nieuwste willen hebben maar ook de goedkoopste, zullen al raar eens opgekeken hebben toen de melding verscheen, met het bericht: "Niet voldoende ruimte". Hoewel Apple de laatste jaren al veel geïnvesteerd heeft in zijn iCloud-data center blijven de gebruikers weg om extra ruimte te kopen, het zou direct een hoop ellende oplossen omdat alles in de cloud staat, ook Apple Music en iTunes Match zijn zulke oplossingen, je hoeft niet altijd je volledige iTunes muziek bibliotheek op je toestel hebben staan, neen je kan direct waar en wanneer je wilt, die muziek beluisteren en tijdelijk bewaren op je gsm.

Zou dit een strategische keuze zijn van Apple om toch nog een lage opslag capaciteit aan te bieden. Waardoor de winstmarge voor die groep gebruikers hoger ligt. iPhone gebruikers kunnen tenslotte hun geheugen nooit uitbreiden met een sd-kaartje. En dat hoor je vaak bij mensen die kiezen voor andere mobiele besturingssystemen.

Reacties

  • timoshatimosha    Moderator
    Mijn vrouw heeft een iPhone 6s Plus 16 GB en die voelt zich niet belazerd. Zij gebruikt intensief de standaard apps plus nog een stuk of vijf andere apps. Niet iedereen heeft de behoefte om rond te lopen met een discotheek en videotheek.
Log In of Registreer om te reageren.