Klopt dit of is dit een fabel: Wi-Fi Assistent?

October 2015 aangepast in iOS 9 of eerder
Wie de nieuwe update van het besturingssysteem op zijn of haar iPhone installeert, kan maar beter opletten. Voor je het goed en wel beseft, kan die gratis update een heel dure grap worden.
In besturingssysteem iOS 9.0 pakt Apple uit met een nieuwe functie op de iPhone. De ‘WiFi-assistent’ meet op elk moment hoe sterk het WiFi-signaal is waar je je op dat moment bevindt. Als die assisten oordeelt dat je 3G-signaal sterker is, schakelt hij automatisch hoger.

Intussen is gebleken dat het dataverbruik bij enkele gebruikers zo enorm opgelopen is, net als hun rekening. Je let dus maar beter op.

De ‘WiFi-assistent’ uitschakelen kan bij instellingen -> mobiel netwerk. Scroll helemaal naar beneden en daar kun je het uitvinken.

Reacties

  • QuintenQuinten    Moderator
    Ja dit klopt. Maar hij zal niet continue gaan vergelijken of je 3G/4G sterker is dan je WiFi, dat zou een aanval zijn op je batterij.

    Wat hij wel doet: heb je 1 streepje WiFi (je bent dus verbonden, maar het is te zwak om deftig iMessage, Mail, ... op de achtergrond binnen te halen, zal hij overschakelen op mobiel netwerk.

    Wat jij bedoelt dat hij zal gaan vergelijken, is wat vreemd, Tegenwoordig zijn op de plaatsen waar de meeste Smartphone gebruikers zich bevinden (Steden) goede mobiele netwerken.

    Heeft dit je vraag kunnen beantwoorden?
Log In of Registreer om te reageren.