Waarschuwing nieuwe Time Machine back up?

April 2015 aangepast in OS X 10.10 Yosemite
Vandaag kreeg ik een schermpje op mijn iMac (eind 2014) een waarschuwing dat er een nieuwe grote back-up nodig was om veiligheidsredenen.
Dit zou enkele uren kunnen gaan duren. Mocht ik dit niet doen dan zou ik de volgende dag een nieuwe waarschuwing krijgen. Tussentijds zou er geen Time Machine reservekopie gemaakt worden. Ik gebruik een Airport Time Capsule.
Dus heb ik dit gedaan.
Met als gevolg dat ik in Time Machine mijn gehele geschiedenis kwijt ben en deze vanaf vanmiddag opnieuw opgestart is. Alle geschiedenis van daarvoor is weg. Dit had ik niet verwacht en werd in het berichtje ook niet vermeld.
Hoe kan dit?

Vriendelijke groet, René

Reacties

  • Heb ik nu een probleem? Alles draait wel weer goed.
    Persoonlijk gebruik ik Time Machine zelden en zoek ik nooit iets op uit het verleden.
  • April 2015 aangepast
    Nee je hebt geen probleem. Time Machine backups zijn bedoeld om iets terug te halen uit een recente backup. Het is géén archief; als je backup schijf vol dreigt te lopen worden de oudste backups weggegooid.
  • Dank voor de informatie en de geruststelling ;-)

Deze discussie is gesloten, reageren is niet meer mogelijk.