Netwerkverbinding tussen MacBook en iMac werkt niet goed

October 2013 aangepast in OS X 10.11 of eerder
Sinds ik Mavericks heb geïnstalleerd kan ik via mijn Wifi netwerk geen verbinding meer voor elkaar krijgen tussen mijn MacBook en iMac. Verbinding maken vanuit mijn iMac met mijn MacBook lukt wel, maar andersom lukt het niet. Ik heb alles uit en te na gecontroleerd en op beide computers is alles exact hetzelfde ingesteld qua bestandsdeling, firewall instellingen etc. Ik begin dit nu behoorlijk frustrerend te vinden. Onder Mountain Lion had ik hier totaal geen problemen mee. Wie kan mij helpen?

Reacties

  • Oeps, het is al opgelost. In Finder staat mijn iMac twee keer, met een iets verschillende naam, zie ik. Bij die eerste naam komt er geen verbinding tot stand. Bij de tweede naam gelukkig wel. Jammer dat in Finder die oude naam blijft staan. Verwarrend.
  • Nou, ik heb me te vroeg rijk gerekend. Nu verschijnt op mijn MacBook in Finder bij gedeelde verbinding nog maar 1 naam van mijn iMac en wel de naam waarbij de verbinding het niet doet.
  • Volgens mij heb ik nu wel de oplossing. Via Systeemvoorkeuren --> Delen heb ik de computernaam van de iMac veranderd. En die doet het wel.
  • WesleyWesley    Beheerder
    Gelukkig is het uiteindelijk opgelost ;-)

Deze discussie is gesloten, reageren is niet meer mogelijk.