Bestanden van externe opslag kopiëren naar iCloud

Kan ik (foto) bestanden van mijn externe opslag kopiëren naar iCloud? De opslagcapaciteit van mijn MacBook is te klein voor mijn fotobestanden; die heb ik daarom opgeslagen op een externe harde schijf. NB: ik maak niet gebruik van Apple 'Foto's' maar van Lightroom. Ik wil graag de fotobestanden kopiëren van de externe harde schijf naar de iCloud. Kan dat buiten de MacBook om? Ik krijg de indruk dat ik alleen bepaalde mappen van de MacBook kan opslaan in iCloud. Het lijkt me dat dit mogelijk moet zijn, maar ik zie het even niet.

Reacties

 • Weet niemand hier een antwoord op of is het onmogelijk? ben zeer geïnteresseerd!
 • jemmiejemmie    Moderator
  Ik weet dat dit een paar jaar geleden met een symlink op te lossen was, maar volgens mij heeft Apple iets aangepast aan de functie van de symlink dus ik weet niet of het nog steeds werkt.

  Sync je nu al je bureaublad en documenten met iCloud? Je moet namelijk wel een locatie op de mac hebben die al naar de iCloud synct.

  Als dit zo is kun je dit doen door de terminal te openen.

  ln -s in te typen vervolgend de folder fotobestanden staan in het zelfde venster te slepen, nu sleep je ook de documenten folder het venster en haal je de spatie aan het eind van de regel weg.
  Er zal nu zoiets moeten staan:

  ln -s /// /Users//documents/

  Er wordt nu een speciale link in de documents folder gemaakt waardoor de mac de onderliggende bestanden ziet alsof ze in deze folder staan.
Log In of Registreer om te reageren.